Pomagaj soustvariti točko souporabe

Mladinski kulturni center Maribor (MKC Maribor) se je pridružil projektu Sharing is Caring, pod okriljem katerega želimo v naših prostorih vzpostaviti točko souporabe. Zato zdaj vabimo k soustvarjanju in podpori točke souporabe na MKC Maribor. Pridruži se, prihrani in ohrani!

Na MKC Maribor se želimo odzivati na probleme mladih in družbe, tudi na področju trajnosti. Zato smo se odzvali na pobudo Mreže MaMa, da se skupaj z drugimi slovenskimi mladinskimi centri priključimo projektu Sharing is caring. Projekt poteka v sodelovanju s podjetjem ZEOS d.o.o., in sicer v sklopu njihovega projekta Life Spodbujamo e-krožno.

Pod okriljem projekta bodo mladinski centri zaživeli kot točke souporabe, kjer si bodo mladi lahko izposodili ali skupaj uporabljali električne oziroma druge naprave ter tako krepili vrednote krožnega gospodarstva in trajnostno ravnanje. Mladi, ki sodelujejo pri vzpostavitvi točk souporabe, bodo pod mentorstvom mladinskih delavcev pridobili nova znanja in izkušnje kako krožno gospodarstvo vzpostaviti v praksi v lokalnem okolju.

Na MKC Maribor zato vabimo mlade do 29. leta starosti, da nam pomagajo vzpostaviti točko souporabe, s katero želimo pripomoči tudi pri (z)manjšanju ogljičnega odtisa. Tako je, pravilno si prebral_a. S skupno rabo elektronskih naprav lahko ohranjamo dragocene naravne vire in zmanjšujemo negativni vpliv industrije na okolje. Obišči naš mladinski center in postani nezamenljiv člen v krožnem gospodarstvu.

kako lahko pomagaš?

  • Elektronske naprave, ki jih ne uporabljaš več, prinesi na MKC Maribor in omogoči souporabo, da skupaj zmanjšamo količino elektronskih odpadkov. Vrata naše upravne stavbe (Ob železnici 16, 2000 Maribor, 1. nadstropje) so odprta od ponedeljka do petka, med 8:00 in 16:00. S seboj prinesi veljaven osebni dokument.

  • V tem času si lahko pri nas tudi že izposodiš nekatere naprave: prenosni računalnik, fotoaparat, diktafon, mikrofon, projektor.

 

Majhni koraki, velike spremembe! Začni s souporabo ene same naprave in postopoma nadgradi trajnostne navade. Izkoristi prednosti skupne rabe, “Sharing is caring”.

Obišči našo točko souporabe v mladinskem centru in se pridruži gibanju za trajno in zeleno prihodnost - sprejmi izziv trajnostnega načina življenja in postani nosilec, nosilka boljše prihodnosti!

V primeru dodatnih vprašanj, piši na: eva.zunec@mkc.si