MKC Maribor bo točka souporabe

“SHARING IS CARING” OZIROMA MLADINSKI CENTRI KOT TOČKE SOUPORABE

Foto: Brooke Lark na Unsplash

Mladi, pomembno naznanilo!

MKC Maribor bo kmalu pričel v svojo stalno prakso vključevat koncept souporabe elektronskih, električnih in drugih naprav za spodbujanje trajnostnega ravnanja pri mladih, s tem bomo podpirali tudi krepitev vrednot krožnega gospodarstva.

 

Kako točno bo to potekalo? Namen iniciative je pripraviti seznam e-naprav, ki si jih boste mladi do 29. leta lahko izposojali in uporabljali v okviru našega mladinskega centra.

 

Torej, katere e-naprave pa bi mladi najraje souporabljali? Je to prenosni računalnik, projektor, fotoaparat, ali kaj drugega?

Ena izmed začetnih aktivnosti je izvedba posveta oziroma fokusne skupine s skupino mladih. Potekala bo v torek, 16. maja s pričetkom ob 17. uri v prostorih MKC Maribor. V prijetnem vzdušju bomo predstavili koncept, preverili dejanske potrebe mladih v lokalnem okolju ter zbrali predloge za predstavitveno kampanjo in naslednje korake pri uresničevanju točke souporabe.

Za več informacij in sodelovanje: eva.zunec@mkc.si

 

Veselimo se uresničevanja pobude, ki bo prinesla dolgoročne pozitivne družbene in okoljske posledice - pomeni več druženja, souporabe in manj e-odpadkov.


O projektu “Sharing is caring”: izbrani mladinski centri po Sloveniji bomo v sodelovanju z mladimi do konca letošnjega junija pripravili posvete o vzpostavitvi točk souporabe, izvedli komunikacijsko kampanjo ozaveščanja uporabnikov ter zbiranja dodatnih e-naprav za souporabo ter z družabnimi dogodki točke tudi otvorili. Za delovanje točke souporabe bodo mladinski centri pripravili tudi (spletni) katalog predmetov, pravila souporabe/izposoje in sistem beleženja izposoje. Iniciativo finančno podpira Mreža Mama.