Znana finalista državnega prvenstva v slamovski poeziji

Sodni stolp se je za en dan prelevil v slamerski letališki terminal, saj smo podelili dve letalski karti za finale državnega prvenstva v slam poeziji, ki se letos prvič odvija v Kranju.

Za karti so se zagnano potegovali Nik Škorjanc, Mateja Mohorko, Nika Gamser, April Veselko, Matic Ačko in Mišel 'Amo' Ristov, finalista pa sta postala slednja dva. Zdaj se bosta v družbi še osmih najboljših slamerjev in slamerk s predizborov v Kamniku, Kranju, Novem mestu in na Ptuju znova pomerila za naziv državnega prvaka – ki sta ga oba tudi že osvojila v preteklih letih. Bo Mišel tudi v finalu premagal Matica, kot ta večer?

Žirijo so tokrat sestavljali Tomo Podstenšek, pisatelj, Tonja Jelen, pesnica in literarna kritičarka, Ajda Strajnar, moderatorka in urednica revije Liter jezika, ter še dva sodnika, naključno izbrana iz občinstva. Moderacijo je ponovno prevzela leteča Mojca Frim iz improligaške skupine Banda Ferdamana.


Dogodek smo organizirali MKC Maribor - MKC Črka in Pesniško društvo Slam zverine, ki smo povezani v neformalno mrežo za razvoj in promocijo slam poezije SiSlam, v sodelovanju z Bando ferdamano, Narodni dom Maribor – Vetrinjski dvor, Lutkovno gledališče Maribor, s finančno podporo Mestne občine Maribor, Javne agencije za knjigo RS in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport - Urada RS za mladino, ki nas tokrat podpira tudi preko programov: Erasmus +, Evropska solidarnostna enota, MOVIT ter Evropsko leto mladih.

foto: Nina Medved