Lokalne pobude za cilje mladih Evropske unije

Med vikendom smo se v okviru projekta Lokalne pobude za cilje mladih EU družili mladi z idejami in željo po spremembah. Na delavnicah se nam je pridružila tudi direktorica Marja Guček, ki je zastopala odločevalce na lokalni ravni.

Prvi dan delavnic smo raziskovale_i potrebe in želje mladih LGBTQIA+ oseb in iskale_i skladnost z EU cilji za mlade. Pri tem je najbolj izstopala želja po »chill« prostoru, ki bo namenjen druženju in rednim aktivnostim programa Maribor skozi rožnata očala. Izpostavljene so bile potrebe po vidnosti, pripadnosti, varnosti in LGBTQIA+ sceni.

Nagovorile_i smo tudi temo podpore s strani odločevalcev, od katerih si želimo predvsem javnih gest podpore, antidiskriminatorne politike, javno obsojanje diskriminacije, priznanje obstoja in večjo izobraženost o LGBTQIA+ temah.

Med vikendom pa nismo samo »brainstormale_i«, ampak smo se lotile_i načrtovanja aktivnosti za Mavrični junij v Mariboru. Obljubimo, da se bo dogajalo tudi letos!


---

Gre za projekt Lokalne pobude mladih za cilje mladih EU in da je financiran ERASMUS+: Mladina in Evropske solidarnostne enote za mlade. Aktivnost je del Programa Mreže MaMa v sklopu Evropskega leta mladih 2022.

foto: Doris Špurej / Matej Behin