Božiček za en dan v Hostlu Pekarna

Hostel Pekarna se je tudi letos pridružil akciji Božiček za en dan. V hostlu smo tako že uredili zbirno mesto, kamor lahko prinesete pripravljena mala darila za velike nasvete. Akcija zbiranja škatel traja od 8. do 29. novembra.

Darila lahko v Hostel Pekarna prinesete v času uradnih ur hostla, in sicer

Od ponedeljka do sobote, od 8. do 21. ure

in v nedeljo, od 8. do 14. ure.

Vabljeni, da tudi vi postanete Božiček za en dan in darilce prinesete v Hostel Pekarna.

Več o akciji Božiček za en dan

Akcija Božiček za en dan je popolnoma neprofiten projekt, izpeljan v celoti s strani prostovoljcev. Za projektom stoji Zavod 364 in skupina posameznikov, ki iz želje po ustvarjanju dobrega v svetu projekt vodi in v njem sodeluje na vseh nivojih.

Božiček za en dan je gibanje, ki s pravo mešanico ustvarjalnosti in humanosti ljudem nudi priložnost razdajanja. S kreativnostjo zapakirana škatla polna ljubezni in dobrote, malim nadobudnežem pričara nasmeh na obraz. Majhna škatla za VELIK nasmeh!

Akcija je nastala na pobudo in pod vodstvom Savine Goličnik, ko je na humanitarni odpravi v Južnoafriški republiki odkrila projekt Santa’s Shoebox in ga ob vrnitvi v domovino leta 2012 prvič izvedla kar iz dnevne sobe in prtljažnika osebnega avtomobila. Samo s pomočjo prijateljev nam je tako že prvo leto uspeli obdariti 225 otrok. Akcija je iz leta v leto rasla, že takoj naslednje leto smo s pomočjo vas, Božičkov, uspeli obdariti več kot 3.700 otrok, število Božičkov in obdarovanih pa še vsako leto narašča. V letu 2016 smo akcijo razširili še na socialno šibkejše starostnike, akcija pa je bila precej odmevna tudi na socialnih omrežjih in v medijih. V lanskem letu smo tako obdarili že več kot 13.000 otrok in starostnikov. V vseh letih skupaj smo podarili že več kot 90.000 vaših skrbno pripravljenih daril.