Okrasili smo smrečico na Koroški cesti

Na Mladinskem kulturnem centru Maribor (MKC Maribor) smo se letos pridružili pripravam na Čarobni Maribor, ki bo decembra potekal v organizaciji Mestne občine Maribor. Sodelovali smo pri skupnostnem krašenju smrečic, ki bodo ob drugih prazničnih okraskih in kopici decembrskih dogodkov v mestu pričarale praznično vzdušje.


Okraske, ki že krasijo smrečice ob foto točki na Koroški cesti, smo na MKC Maribor izdelovali zaposleni na zavodu in MSRO prostovoljci, izdelavi okraskov pa so se pridružili tudi otroci, ki so okolju prijazne okraske iz storžev izdelovali na Doživljajskem igrišču.


Ob letošnji izdelavi okraskov smo poudarek dali naravnim materialom, ki so obarvani v praznični rdeči barvi našega mesta, obenem pa dodane pentljice ozaveščajo tudi na Svetovni dan aidsa, ki ga vsako leto obeležujemo 1. decembra.

Ob tem vas vabimo na sprehod po praznično okrašeni Koroški cesti. Veseli bomo, če boste v objektiv ujete utrinke iz foto točke delili z nami in na fotografijah označili naš Facebook profil @MKC Maribor ali Instagram račun @mkcmaribor.

Vesel Čarobni december želimo!