Hostel Pekarna ponovno odpira svoja vrata

Hostel Pekarna, ki je nedavno pridobil tudi naziv »pohodnikom prijazni ponudnik nastanitev«, s sproščanjem ukrepov ponovno odpira svoja vrata in od 16. julija vabi domače in tuje popotnike k odkrivanju poletnega Maribora in Štajerske. 

V hostlu Pekarna, ki je del mreže Popotniškega združenja Slovenije, smo v času zaprtja zaradi epidemije pridno izpopolnjevali našo turistično ponudbo in razširili naše standarde gostoljubja tudi na področje kolesarstva in pohodništva. V marcu smo s strani Združenja za pohodništvo in kolesarjenje uspešno pridobili naziv »kolesarjem prijazni ponudnik nastanitev«, v juniju pa smo našo gostoljubje razširili tudi na področje pohodništva. Tako se lahko odslej pohvalimo s štirimi od petih »koles« na lestivici kolesarskih trženskih standardov (KTS) ter štirimi od petih »pohodnikov« na lestvici pohodniških trženjskih standardov (PTS).

Za pridobitev naziva smo v hostlu uredili varovan prostor za hrambo pohodniške opreme in gostom omogočili brezplačno izposojo pohodniških palic ter osnovne pohodniške opreme (kreme za sončenje, spreji za zaščito pred komarji,…). Predvsem pa smo za pohodnice in pohodnike pripravili informacijski kotiček ter mape s vsemi pomembnimi in praktičnimi informacijami:  seznam okoliških pohodniških poti, informacije in kontakte za najem pohodniških vodnikov, seznam planinskih društev in koč, seznam gostišč prijaznih pohodnikom, wellnessov in aktivnosti na prostem ter športnih trgovin, ob omenjenem pa nudimo tudi vse aktualne informacije o javnem potniškem prometu.

Uspešna pridobitev naziva je pomembna potrditev kakovostnega dela HOP-a, s čimer smo dobili dodatni zagon in optimizem za ponovno odprtje vseh nastanitvenih kapacitet hostla, ki bodo na voljo za domače in tuje goste od petka, 16. julija naprej. Rezervacije za prihajajoče termine je mogoče opraviti od danes naprej, pogoji za obisk in nastanitev v hostlu pa še naprej ostajajo vezani na sistem PCT.

Izjava receptorke Maje Stoporko ob pridobitvi naziva:

»Po uspešni pridobitvi 4 kolesarjev za specializirano kolesarsko namestitev, smo se odločili, da si tudi pohodniki pri nas zaslužijo več, kot smo jim nudili doslej. Zato smo na enem mestu zbrali vse pomembne informacije, ki bodo njihove poti naredile še bolj zanimivo in brezskrbne. Brezplačno bomo ponujali osnovno pohodniško opremo, pohodniške palice, varni prostor za hrambo popotniške opreme in po predhodnem naročilu pripravo »Lunch paketov«. Ker želimo našim gostom približati tudi Maribor z okolico imamo za njih pripravljeni dve pohodniški turi, za kateri verjamemo, da zadovoljujeta tako začetnike kot tiste, ki so prehodili že kar nekaj kilometrov. Komaj že čakamo prvih pohodnikov po ponovnem odprtju namestitvenih turističnih kapacitet, zato smo jim za vzpodbudo pripravili tudi majhna presenečenja. Prisrčno vabljeni.«


O nazivu kolesarjem in pohodnikom prijaznega pobudnika nastanitev

Slovenske turistične organizacije, ki ocenjuje namestitvene obrate po kriterijih pohodniških in kolesarskih trženjskih standardov (PTS in KTS) za pridobitev znaka pohodniškega in kolesarskega hotela. Nastanitveni obrati, ki izpolnjujejo kriterije PTS in KTS pridobijo znak pohodniškega/kolesarskega hotela oziroma drugega nastanitvenega obrata ustrezne stopnje (max. 5 stopenj; 1 je najnižja, 5 je najvišja), ki pomeni stopnjo specializacije obrata za produkt pohodništvo/kolesarstvo. Namen uvajanja trženjskih standardov so: večja prepoznavnost produktov in storitev, pospeševanje rasti kakovosti turistične in spremljevalne ponudbe za kolesarje in pohodnike, diferenciranje ponudbe od konkurence ter boljša prodaja storitev in posledično boljša izkoriščenost potencialov.