Jazz 'ma mlade gostuje na Gradu Bogenšperk

Mariborski festival Jazz ‘ma mlade se skupaj z mladimi ustvarjalci in ustvarjalkami prvič odpravlja na gostovanje! V prvem avgustovskem petku se bo z mariborsko kulturno-umetniško ponudbo predstavil na idiličnem gradu Bogenšperk, do katerega je organiziran tudi poseben avtobus, na katerem ne bo manjkalo žive glasbe!

Festival Jazz 'ma mlade je festival, na katerem se srečujejo ljubitelji jazz glasbe, različnih zvrsti umetnosti, vina in kulinarike. Ekipa mladih ustvarjalk in ustvarjalcev iz Maribora ga organizira od leta 2016, sicer pa festival domuje na Židovskem trgu, pomembni kulturni dediščini mesta Maribor, ki z močjo mladinske ustvarjalnosti zasije v popolnoma drugačni, čarobni podobi.

Po treh zelo uspešnih junijskih festivalskih večerih se mladi mariborski ustvarjalci in ustvarjalke, polni novih idej in željni izzivov, skupaj s festivalsko ekipo, v petek, 6. 8. 2021, odpravljajo na svoje prvo poletno gostovanje, na še en biser slovenske kulturne dediščine – grad Bogenšperk.

V gradu, za gradom in na gradu s koncerti glasbenih zasedb Hauptman in birds of unknown, razstavami vizualnih umetnikov, umetniško video projekcijo na grad, ulično hrano in široko paleto vrhunskih štajerskih vin napovedujemo popolno doživetje za useša, oči, nos, brbončice in seveda - dušo!

Vstopnice  za doživetje na gradu so naprodaj po 10,00 EUR  na vseh prodajnih mestih Eventim, v TICu Šmartno, na gradu Bogenšperk in v Krčmi na gradu in prinašajo tudi prvi kozarec vina iz izbora Hiše Stare trte, na voljo pa so tudi vstopnice po 15,00 EUR, ki poleg vstopnine, kozarca vina omogočajo avtobusni prevoz iz Maribora in Celja.

 

PROGRAM

// ODER ZA GRADOM //

20.00: Koncert birds of unknown 

21.15: Koncert Hauptman 

22.30: LACHA jam session 


// SPREMLJEVALNI PROGRAM //

19.00: Otvoritev razstave Jernej Žumer: Kolesnice za Valvasorja, grajski atrij

19.30: Otvoritev razstave Maj Meden: Partikltura, grajski atrij

22.30: Umetniška video projekcija Vita Kolar: Visual Melt, severovzhodna stena gradu; preddogodek 27. Mednarodnega festivala računalniške umetnosti 


PCT

Vstop na prizorišče in na avtobus je mogoč le ob izpolnjevanju pogoja PCT. Dogodek bo potekal v skladu z navodili in priporočili NIJZ in ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe COVID-19.

 

ORGANIZACIJA 

Produkcija: MKC Maribor in Javni zavod Bogenšperk

Partnerji: Občina Šmartno pri Litiji, Zavod za turizem Maribor, MID Glas podzemlja, LACHA - Posrkaj kulturo!, Hiša Stare trte, Galerija Media Nox, Lutkovno gledališče Maribor, Steklarna Rogaška d.o.o., MFRU, konS – platforma za sodobno raziskovalno umetnost, Soundbiro, GB events, Kuhla - krčma na gradu, Mestna občina Maribor, Urad RS za mladino

FB-cover-1640x640.jpg