Mladinski inkubator vabi mlade iskalce zaposlitve

Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice (enota Mladinski center Brežice) v sodelovanju z Mladinskim kulturnim centrom Maribor (MKC Maribor) s projektom Mi! - mladinski inkubator odgovarja na problem pomanjkanja praktičnih izkušenj predvsem na področju mladinskega in pedagoškega dela in vabi mlade .

S projektnimi aktivnostmi želimo zagotoviti trajno vključevanje mladih na trg dela s pomočjo inovativnih projektov, s katerimi se bodo krepile splošne in specifične kompetence mladih za njihovo večjo zaposljivost kot tudi aktivno državljanstvo. Projekt je namenjen mladim med 15. in 29. letom, ki so iskalci zaposlitve, dijakom in študentom. 

Znanje, ki ga dobimo tekom formalnega izobraževanja, danes velikokrat ni več dovolj za pridobitev zaposlitve. Tako je vedno več govora o pomenu neformalnega učenja, katerega ključna prednost je pridobivanje novih znanj, veščin in krepitev kompetenc posameznikov.  

V okviru projekta Mi! - mladinski inkubator nudimo mladim - pedagogom, učiteljem, mladinskim delavcem in osebam, ki želijo delati z ljudmi in za ljudi - sklop delavnic in usposabljanj, kjer bodo lahko krepili ključne kompetence vodenja in oblikovanja različnih delavnic, načrtovanja učnih procesov in prepoznavanja lastnih kompetenc. Spoznali bodo zaposlitvene priložnosti, ki jih ponuja projektno delo (Erasmsus+ projekti) ter se sami preizkusili v pisanju projektov. Celotno usposabljanje bo temeljilo na neformalnem učenju.

 

Delavnice bodo potekale v Mladinskem kulturnem centru Maribor, Ob železnici 16, med septembrom in oktobrom 2020. Vsebine delavnic in praktičnega dela se bodo navezovale na mladinsko in projektno delo, doživljajsko pedagogiko ter razvijanje digitalnih kompetenc.

Kickoff srečanje bo potekalo v torek,  8.  septembra  2020, pridružiš se nam lahko ob 10. ali 16. uri.

Prijave sprejemamo na: https://www.1ka.si/a/294978

 

Za več informacij nam lahko pišeš na mladina@mkc.si ali obiščeš spletno stran inkubator-brezice.si.

Vabimo pa tudi mlade, da všečkajo Facebook stran Mladinski inkubator.

 

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

logo-ESS-in-RS-600px.png