Poletna umetniška rezidenca galerije Media Nox

Galerija Media Nox nadaljuje z izvajanjem poletnih umetniških rezidenc. Gostja letošnje rezidence je mlada umetnica Natalija Juhart, ki trenutno zaključuje magistrski študij grafike na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani.  

Naslov rezidence je Druga perspektiva. Umetnica bo ustvarjala v mešani tehniki grafike in šivanja v Galeriji Media Nox na Židovskem trgu v Mariboru, med 1. in 9. julijem 2019, med 9. in 16. uro. Ustvarjala bo na očeh javnosti, zato bo zelo vesela obiska Mariborčanov in drugih obiskovalcev Židovskega trga.

Otvoritev razstave novo nastalih del bo v sredo, 10. 7. ob 19. uri. V času rezidence bo izvedla tudi brezplačno ustvarjalno delavnico, kjer bodo udeleženci spoznali tehniko grafike.

 

»Motiv projekta je arhitektura mesta Maribor. V svojih delih obravnavam prostor, v katerem se dalj časa nahajam. Likovno analiziram arhitekturo mesta, obliko ulic, energijo, ki jo daje, in posamezne detajle, ki jih nato (ne)logično sestavljam v povsem novo formo – ustvarjam novo podobo iste okolice, ki gledalca prisili, da se ustavi in razišče prostor, ki ga pozna in ga lahko raziskuje z druge perspektive – novimi očmi.«

- Natalija Juhart

 
rezidenca_a1_poster_pop3.jpg