Marja Guček prejela naziv Naj mentorica prostovoljcev

Slovenska filantropija je včeraj, 14. maja 2019, v Črni na Koroškem organizirala Slovesni dan prostovoljstva, na katerem je razglasila najboljše prostovoljke, prostovoljce in njihove mentorje za leto 2019. Naziv naj mentorica prostovoljcev je v letošnjem letu prejela Marja Guček.

Med vsemi izjemno uspešnimi mentorji, ki so jih predlagale organizacije, je komisija izbrala posameznike, ki s svojim angažiranim delom s prostovoljci v največji meri prinašajo pozitivne spremembe v našo družbo. Naziv Naj mentorica prostovoljcev je v letošnjem letu prejela Marja Guček, specialistka za mladinsko delo na MKC Maribor, za kakovostno vodenje prostovoljcev in angažirano podporo njihovemu delu v Mladinskem kulturnem centru Maribor.

Marja omogoča mladim prostovoljcem varen prostor, v katerem krepijo številne kompetence. Odlično jih zna motivirati in usmerjati, da preko prostovoljskega dela postanejo aktivnejši državljani. Nagovarjajo sovražni govor, odpravljajo predsodke in stereotipe ter izvajajo edini stalni program za LGBTIQA+ mlade v Mariboru. Leta 2018 je Marja vzpostavila tudi prostovoljstvo v okviru Festivala Boršnikovo srečanje.

"Podpiranje pri idejah, pomoč ob izvedbi aktivnosti in projektov, številne ure pogovorov, sladki in slani trenutki so v veliki meri vplivali na to, kako gledam na mladinsko in prostovoljno delo. Marja bi zaradi svojega angažmaja lahko bila primer vsakemu mladinskemu delavcu, ker toliko zagnanost, prenašanja mladinskih mušic, prisotnost in podporo ob vsakem trenutku nisem doživel od nobene osebe s katero sem tako ali drugače sodeloval v projektnem delu." (prostovoljec Luka) .


Celoten kolektiv Mladinskega kulturnega centra Maribor ji iskreno in s ponosom čestita za pridobljen naziv.

foto: arhiv Slovenske filantropije

foto: arhiv Slovenske filantropije

Povzeto po novički na spletnem portalu Prostovoljstvo.org