Marja Guček imenovana v strokovni svet Mreže MaMa

V okviru 1. Zbora Kluba MaMa, ki je potekal 29. marca 2019 v Velenju, so člani v Strokovni svet MaMa izvolili tudi Marjo Guček, ki kot specialistka za mladinsko delo vodi in izvaja številne projekte in programe na področju mladine v sklopu MKC Maribor.

V četrtek, 28. in petek, 29. marca 2019 je v organizaciji Mreže MaMa potekal I. Klub MaMa 2019, na katerem so se zbrali predstavniki in predstavnice mladinskih centrov iz vse Slovenije. Srečanje je potekalo v prostorih MC Velenje, kjer je ekipa Mreže MaMa pripravila raznolik vsebinski program.

V uvodnem nagovoru je direktorica Mreže MaMa, mag. Maja Hostnik, osmislila pomen srečanja: “Takšna srečanja so namenjena razpravljanju o tematiki, ki zadeva potrebe mladinskih centrov in direktorjev. Odkar sem tu, smo naredili cel krog po mladinskih centrih. Dobro je biti povezan.”

Ena izmed pomembnih točk dnevnega reda je bilo imenovanje novih članov v Strokovni svet MaMa, na katerem je bil soglasno sprejeli sklep o predlaganih kandidatih, ki pričenjajo s štiriletnim mandatom v Strokovnem svetu. Srečanje se je zaključilo z odprtim prostorom za diskusijo, kjer so članice izpostavile predlog oziroma poziv za sklic medsektorskega sestanka z ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter ministrstvom za javno upravo, z namenom izmenjave perspektiv in medsebojnega povezovanja v luči uspešnega sodelovanja v prihodnosti.

Poročilo celotnega dogajanja si lahko preberete na uradni strani mreže MaMa na tej povezavi.

Celoten kolektiv MKC Maribor iskreno čestita sodelavki Marji Guček za zasluženo izvolitev v strokovni svet.

foto:  arhiv Mreže MaMa

foto: arhiv Mreže MaMa