Ožuljeni jezik z gostom Aljažem Koprivnikarjem

Drugi literarni dogodek iz serije Ožuljeni jezik v tem letu bo potekal v klubu Wetrinsky v torek, 12. marca 2019, s pričetkom ob 19. uri. Kot je zdaj že utečeno, se bo na Ožuljenem jezik predstavil tudi izbrani gost dogodka, tokrat bo to pesnik in literarni kritik Aljaž Koprivnikar.

Ožuljeni jezik je serija večerov slamovske poezije, na katerih prijavljeni pesniki tekmujejo v interpretiranju svoje poezije, pri čemer njihovi nastopi potekajo brez rekvizitov ali kostumov in brez glasbene podlage.V letu 2019 se odvija vsak drugi torek v mesecu, ne več ob četrtkih, kot je bila navada do zdaj. Oblika večerov ostaja enaka: tekmovalni del večera bo sestavljen iz treh krogov. V prvih dveh podeljuje ocene tričlanska komisija, najboljšega ali najboljšo na večeru pa v tretjem krogu izbere publika z najbolj bučnim in glasnim aplavzom. Na oder je treba stopiti brez rekvizitov ali kostumov in brez glasbene podlage.

Pesniki se lahko za nastop prijavijo na ozuljenijezik@gmail.com, preko zasebnega sporočila na Facebook strani Slam zverine ali pol ure pred začetkom na prizorišču dogodka. Vstopnina za občinstvo je tri evre, za nastopajoče je vstop prost. 

Ožuljeni jezik bo moderirala Mojca Frim, improligašica iz Bande ferdamane, literarnega gosta bo predstavila Helena Zemljič

MKC Črka in Slam zverine se že veselimo vašega obiska!

O AVTORJU

Aljaž Koprivnikar (1987) prihaja na Ožuljeni jezik kot literarni rezident mednarodnega projekta Ulysses' Shelter oz. Odisejevo zatočišče, v katerem sodelujejo Društvo slovenskih pisateljev, hrvaška založba Sandorf in grška  založba Thraka. Gre za rezidenčni projekt, ki v središče postavlja poezijo mladih, perspektivnih avtorjev in jim omogoča bivanje in ustvarjanje v rezidencah Slovenije, Grčije in Hrvaške. Tako širijo polje svoje umetniške inspiracije in motivike ter obenem, tudi z javnimi nastopi okolju v katerem gostujejo, prinašajo svojo vizijo, poetiko ter svojo kulturno izkušnjo dežele iz katere prihajajo. Projekt finančno podpira Evropska komisija v okviru programa Ustvarjalna Evropa.

Aljaž Koprivnikar, ki ga bo občinstvu v kratkem pogovoru predstavila Helena Zemljič, je član Društva slovenskih literarnih kritikov in kot kritik redno sodeluje z različnimi slovenskimi in tujimi literarnimi revijami ter spletnimi portali (Literatura, Delo, Versopolis,  Radio Ars, Psi vino, Bližjiknjigi…). Znotraj svojega akademskega raziskovanja se posveča umetnostno-literarnim tokom z začetka 20. stoletja. Njegova poezija je bila objavljena v več slovenskih kot tudi mednarodnih literarnih revijah in antologijah ter bila prevedena v angleški, češki, grški, hrvaški, nemški, portugalski, srbski in španski jezik. Letos v Atenah izide njegov pesniški prvenec Ανατομία, ki mu bo sledil izid slovenske pesniške zbirke.

foto:  Robert Carrithers

foto: Robert Carrithers