Slovenska državna prvakinja v slamovski poeziji je Eva Kokalj

Na državnem prvenstvu v slamovski poeziji pod okriljem projekta Mi smo tu smo v ljubljanskem klubu KUD Channel Zero na Metelkovi v soboto, 5. oktobra 2019, dobili četrto slovensko državno prvakinjo v slamovski poezijo, pesnico Evo Kokalj, ki bo zastopala slovensko slam poezijo na evropskem prvenstvu marca 2020 v Milanu v Italiji.

Letošnja serija predizborov za slovensko državno prvenstvo v slam poeziji se je v organizaciji mreže SiSlam pričela 8. junija 2019 s ptujskim predizborom v organizaciji zavoda Feniks-UM in mreže SiSlam. Sledil je ljubljanski predizbor, ki je potekal 20. junija 2019 v okviru dogodka Mi smo tu na Metelkovi v klubu KUD Channel Zero, mariborski predizbor v soorganizacije MKC Maribor in Slam zverin, ki je potekal v Kibli v Mariboru 24. avgusta 2019 ter kamniški predizbor v klubu MC Kotlovnica v Kamniku 13. septembra 2019 v organizaciji Pest Besed. Na omenjenih predizborih so se v finale uvrstile in uvrstili Matic Ačko, Aljaž Šešo, Metka Zadravec, Eva Kokalj, Mišel Ristov, Nejc Klemenc, Nina Medved  in Alen Harb.

Finalistke in finaliste je na četrtem državnem prvenstvu v klubu KUD Channel Zero ocenjevala komisija, ki so jo sestavljale in sestavljali Neža Prah Seničar, Vid Sagadin Žigon, Petra Koršič in Miha Maurič ter štirje žirantje oz. žirantke iz občinstva. Dogodek je povezoval Dejan Koban, na njem pa so ob finalistkah in finalistih  nastopili še gostje Domen Don Holc, Eva Boke Ziblje ter Vid in Peter iz impro skupine IGLU.

Eva Kokalj je tako četrta v nizu slovenskih slamovskih prvakov in prvakinj. Leta 2016 je na prvem državnem prvenstvu v Mariboru zmagala Nina Medved, ki je Slovenijo zastopala na evropskem prvenstvu v Leuvnu v Belgiji, leto kasneje je kot drugi državni prvak v belgijski Bruselj odpotoval Mišel Ristov, v lanskem letu pa je domače barve na evropskem slamovskem prvenstvu na Madžarskem zastopala šampionka Neža Prah Seničar. Prvenstvo, na katerem se bodo pomerili zmagovalci in zmagovalke več kot dvajsetih evropskih držav, bo potekalo med 19. in 21. marcem 2020 v Milanu v Italiji, v začetku decembra naslednjega leta pa bo evropsko prvenstvo v slamovski poeziji potekalo v Mariboru, saj je država gostiteljica prihodnje leto Slovenija.

 

Za osvojeno prvo mesto zmagovalki Evi Kokalj čestitamo in držimo pesti za čim boljšo uvrstitev v Italiji!

foto: Tia Avsec

foto: Tia Avsec

Predizbori in prvenstvo potekajo v soorganizaciji slovenske mreže za slamovsko poezijo SiSlam, ki jo sestavljajo: Pest Besed – Kamnik, Feniks-UM &Udarno in ekspresivno Ptuj, MKC Črka v okviru MKC Maribor ter Slam zverine – Maribor ter Mi smo tu – Ljubljana.