Maribor skozi rožnata očala širi svojo dejavnost

MKC Maribor je partner projekta "P.R.I.D.E.- Promoting Rights, Inclusion, Diversity and Equality", ki ga bodo v letih 2018 – 2019 izvajali partnerji iz Romunije, Hrvaške, Madžarske, Litva, Poljske, Srbije in Slovenije. Vodilna organizacija projekta je romunska organizacija Go Free.

Ker bo glavna aktivnost projekta izvedena že v letošnjem letu, med 14. – 21. oktobrom 2018, v Cluj – Napoci, Romunija, ko bo izveden mednarodni trening za 28 mladinskih delavcev_k, vabimo k sodelovanju še 3 mlade osebe, ki bi se pridružile projektu. 

Na treningu se bodo udeleženci_ke naučili kako vključevati LGBT+* mlade osebe v aktivnosti ter kako upoštevati potrebe mladih LGBT+ oseb. Pridobljeno znanje bodo lahko udeleženci_ke nato skozi organizacijo različnih aktivnosti preizkusili v lokalnem okolju.

Prijave, v obliki motivacijskega pisma, za sodelovanje v projektu, sprejemamo do petka, 14. septembra 2018, na oba elektronska naslova: marja.gucek@mkc.si in luka.kristich@gmail.com. V motivacijskem pismu nas prepričaj zakaj si ravno ti najboljši_a kandidat_ka za trening, z idejo(ami) za delo z mladimi na LGBT+ področju v Mariboru ali v tvoji lokalni realnosti. Motivacijsko pismo naj vsebuje minimalno 300 besed.

 

Zakaj motivacijsko pismo? Ker se projekt ne konča s treningom 😊

Udeleženci projekta bodo kasneje pripravili tudi priročnik, v katerem bodo na enostaven in razumljiv način predstavili temo spola iz različnih vidikov (npr. spolna identiteta, razumevanje širokega spektra spolov, enakost spolov …). Jezik priročnika bo vključujoč in bo upošteval vse spole. V okviru projekta bo izvedena tudi kampanja ozaveščanja o razumevanju različnih spolov, udeleženci_ke pa bodo k aktivni udeležbi povabili mlade LGBT+ osebe vseh spolov.

Se ti je porodilo še kakšno vprašanje, te zanima podrobnejši urnik treninga … ? Kar piši, z veseljem odgovorimo.

 

Izvedbo projekta sofinancira program Erasmus+, skozi akcijo Strateška partnerstva na področju mladine.

 

 

* Kratica LGBT+ označuje lezbijke, geje, biseksualce_ke, trans osebe in druge spolne usmerjenosti, identitete in izraze.