Spimpajmo Maribor

V okviru projekta #jezikzavolitve smo oblikovali kratek vprašalnik, kjer zbiramo predloge in ideje mladih za "spimpan" Maribor po meri mladih.

S pomočjo tega vprašalnika bomo oblikovali dokument, ki bo vseboval konkretne predloge in želje mladih, ki živimo, ustvarjamo, se šolamo, hodimo na koncerte, žuramo, se sončimo, ... v Mariboru in bo javno dostopen.

Odgovore zbiramo do sobote, 15. septembra 2018, nato pa bomo odgovore zbrali, analizirali in najboljše ter najbolj pogoste predloge predali kandidatom za lokalne županske volitve v Mestni občini Maribor in na njihovi podlagi zasnovali tudi naša vprašanja za predvolilna soočenja.

 

S vprašanji smo na ulici soočili tudi nekaj naključnih (mladih) mimoidočih. Kakšni so bili njihovi odzivi si lahko pogledaš v spodnjem video posnetku:

#jezikzavolitve je projekt, ki ga izvaja Mladinski kulturni center Maribor. Skozi proces bomo mladi preko aktivnosti pridobili veščine, znanja, zavedanja o delovanju v družbi. Aktivnosti, ki so se in se še bodo zvrstile skozi projekt so delavnice: Kritična pismenost; Argumentacija; Javno nastopanje; Politika, slišal sem že za to. Prav tako bomo mladi imeli možnost soočenja s kandidati za župana Mestne občine Maribor.

Več na https://www.facebook.com/jezikzavolitve/

 

Za tvojo pomoč in predloge, se ti zahvaljujemo!