Kritična pismenost ali Kako informacije vplivajo na nas?

Dnevno preberemo in slišimo veliko informacij. 
Kolikorat smo do prebranega in slišanega kritični? 
Kolikokrat preverimo resničnost informacij? 
Prepoznamo vpliv informacij na oblikovanje “lastnih” pogledov in stališč? 
Zakaj je veščina kritične pismenosti še posebaj pomembna v letu 2018, letu volitev? 

Delavnica Kritična pismenost ali Kako informacije vplivajo na nas? predstavlja prvo aktivnost v projektu #jezikzavolitve, ki ga Mladinski kulturni center Maribor izvaja v letu 2018, v okviru njega pa bodo mladim na voljo različne aktivnosti (npr. delavnica debatiranja, zbiranje predlogov mladih za razvoj Maribora v obdobju 2018 - 2023, srečanje s kandidati za župana ...). 

Na delavnico vabimo mlade med 16. - 29. letom, izvedena pa bo v petek in soboto, 11. in 12. maja 2018, v prostorih MKC Maribor, Ob železnici 16, Maribor, med 10:00 - 19:00 uro, 
Udeleženci_ke se sami_e odločijo ali se želijo delavnice udeležiti v petek ALI v soboto. 


 

Srečanje bo potekalo v sproščenem vzdušju, na njem pa se bomo skupaj z izvajalci delavnice najprej spoznali, nato pa govorili o tem kako razviti kritični pogled, kako različna besedila, pogosto na prikrit način, oblikujejo naše svetove, spoznali in delali bomo na konkretnih aktualnih primerih, saj je delavnica praktično naravnana. V zadnjem delu delavnice pa bomo pogledali kako in kje lahko pridobljeno znanje uporabimo.

Na delavnici bo zagotovljeno varno okolje, kjer bo možno (in spodbujeno :) izraziti lastno mnenje. 

Podrobnejši program delavnice bodo udeleženci_ke prejeli po prijavi. 

Mladinski kulturni center Maribor bo poskrbel za prigrizke v času odmorov, kosilo ter ves potreben material za udeležence_ke. 

Udeleženci_ke na delavnici dobijo povrnjene potne stroške v skladu s cenami javnega prevoza (velja za udeležence_ke, ki ostanejo na delavnici celotni čas). 
 

Rok za prijavo na delavnico je torek, 8. maj. 2018. Prijava je obvezna preko povezave: https://goo.gl/forms/IVVNBz1XuiyxvPKz1

Dodatne informacije o delavnici in projektu: marja.gucek@mkc.si

 
JzV_Logo.png
 

Projekt #jezikzavolitve je sofinanciran s strani programa Erasmus+. Mladi v akciji, izvajata pa ga Mladinski kulturni center Maribor in Debatno društvo Univerze v Mariboru.