Dnevi knjige predstavili letošnji program

21. literarni festival Slovenski dnevi knjige v Mariboru je pred vrati! Natančno čez en teden se bo z otvoritvenim petkom pričelo bogato sedemdnevno dogajanje, ki zajema več kot 20 prizorišč, 100 dogodkov in 400 nastopajočih. Danes so koordinatorji in partnerji festivala na novinarski konferenci v Univerzitetni knjižnjici Maribor predstavili letošnji program in povabili k udeležbi.

Da v Mariboru tudi letos svetovni dan knjige ne bo trajal samo en dan, temveč cel teden, je ponovno poskrbela raznolika naveza več kot 30 programskih partnerjev, ki bodo pod krovno koordinacijo ekipe MKC Maribor vsak dan poskrbeli za bogat nabor vsebin za vse generacije. 

V osrednjem delu programa bomo na Literarni postaji Mariborske knjižnice gostili pisateljico, filozofinjo in kritičarko Mojco Kumerdej. Na dveh velikih večernih branjih, enem proznem in drugem pesniškem, bodo nastopili Vinko MöderndorferGabriela BabnikTadej GolobStanka HrasteljBarbara KorunBrane MozetičŽeljko Perović in Tone Škrjanec. Na strokovno televizijsko debato z voditeljem dr. Zoranom Medvedom smo povabili dr. Blanko Bošnjak, Petro Lesjak Tušekdr. Mateja MertikaBraneta Mozetiča in Orlanda Uršiča, na radijski tribuni o temnih plateh literarne produkcije pa gostimo Renato ZamidaNelo MalečkarAlenko Veler ter Aljošo Harlamova. S temno snovjo vsakdanjosti imajo opraviti tudi besedila in knjiga Mihe Blažiča – N'toka, ki ga gostimo na Prvi gimnaziji, ter knjižna razstava Boruta Gombača in Jerneje Ferlež na razstavišču UKM.

To je seveda samo majhen košček letošnjega dogajanja - tega si lahko v celoti prebrskate na programski podstrani festivala.

 

Pridružite se nam, torej, ob letošnjem 21. proslavljanju literarne kulture in (pre)pustite, da Vas napiše knjiga!

 

UTRINKI IZ DANAŠNJE TISKOVNE KONFERENCE

foto: Kristijan Robič