Ožuljeni jezik z gostom Tonetom Škrjancem

Oktobra pričenjamo z novo, že četrto sezono Ožuljenega jezika v Mariboru! Ožuljeni jezik je serija mesečnih literarnih dogodkov, ki potekajo vsak tretji četrtek v mesecu in na katerih prijavljeni nastopajoči v slamovski maniri predstavljajo svojo izvirno poezijo.

Del Ožuljenega jezika je tudi vsakokratni uveljavljeni literarni gost ali gostja, ki se občinstvu predstavi z branjem svojih del in v kratkem pogovoru, ki ga vodi mlada pesnica Helena Zemljič. Tudi v novi sezoni bo dogodke moderirala članica Bande ferdamane Mojca Pibernik, ob rednih mesečnih dogodkih pa bodo organizatorji ob koncu sezone ponovno pripravili predizbor za državno finalno tekmovanje v slam poeziji ter občasne posebne tematske nastope.

Novo sezono Ožuljenega jezika, ki poteka v organizaciji pesniškega društva Slam zverine in MKC Maribor ter ob sodelovanju s partnerji (Narodni dom Maribor – Vetrinjski dvor, Banda ferdamana, Wetrinsky), pričenjamo v četrtek, 18. oktobra 2018, ob 19.00 v klubu Wetrinsky. Tekmovalni večer bo kot običajno sestavljen iz treh tekmovalnih krogov. V prvih dveh podeljuje ocene nastopom tričlanska komisija, dva člana sta izbrana iz publike, tretji je povabljeni literat. V tretji krog se uvrstita finalista/finalistki večera, najboljšega ali najboljšo na večeru pa izbere publika z najbolj bučnim in glasnim aplavzom. Na oder je treba stopiti brez rekvizitov ali kostumov in brez glasbene podlage. Pesniki se lahko za nastop prijavijo na ozuljenijezik@gmail.com, preko zasebnega sporočila na Facebook strani Slam zverine ali pol ure pred začetkom na prizorišču dogodka. Vstopnina za občinstvo je tri evre, za nastopajoče je vstop prost.

Tokratni literarni gost bo eden najbolj izrazitih slovenskih avtorjev, pesnik in prevajalec Tone Škrjanec (Ljubljana, 1953), ki je avtor enajstih pesniških zbirk, aktualni Veronikin nagrajenec za pesniško zbirko Dihaj in lanskoletni dobitnik nagrade Velenjica – čaša nesmrtnosti za vrhunski desetletni pesniški opus. Njegova dela so bila uvrščena v številne domače in tuje antologije, v tujini pa je bilo izdanih sedem njegovih samostojnih knjig. Uveljavljen je tudi kot prevajalec sodobne poezije iz angleškega, hrvaškega in srbskega jezika.

MKC Črka in Slam zverine vas pričakujejo. Vljudno vabljeni!

Dogodek organizirajo MKC Maribor – MKC Črka in pesniško društvo Slam zverine, v sodelovanju z Bando ferdamano, Narodnim domom Maribor – Vetrinjskim dvorom in klubom Wetrinsky ter s finančno podporo Mestne občine Maribor, Javne agencije za knjigo in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport – Urada RS za mladino.

Tone_Škrjanec_Foto Robin Palmar.jpg