[VIDEOPOEZIJA] Petra Kolmančič in Jože Slaček: Čakanje

Nabor videopoezij smo tokrat razširili z najnovejšo produkcijo “Čakanje”, v sklopu katere sta svojo umetniško ustvarjalnost združila Petra Kolmančič in Jože Slaček.

Mladinski kulturni center Maribor je od leta 2011 sproduciral 25 kratkih video del v okviru programa Videopoezija MKC Črke. Pri delih gre za umetniško povezovanje sodobne slovenske poezije z video deli umetnikov različnih profilov, oboje pa je nadgrajeno z zvočno ali glasbeno opremo. Video dela so gostovala na festivalih doma in v tujini, izbrana dela so bila leta 2018 tudi predstavljena na pregledni razstavi slovenske videopoezije Poezija potrebuje ogledalo v organizaciji zavoda za sodobno umetnost SCCA.

Video delo »Čakanje«, ki ga premierno predstavljamo ob kulturnem prazniku, 8. februarja 2021, je nastalo v produkciji MKC Maribor in zavoda Naključje 7, v njem pa sta ustvarjalno moč združila dva umetnika, oba dolgoletna sodelavca MKC Maribor, Petra Kolmančič, ki je prispevala pesem, in Jože Slaček, ki je prispeval video animacijo in zvočno opremo. MKC Maribor je od leta 2011 sproduciral 27 kratkih video del v okviru programa »Videopoezija« MKC Črke. Pri delih gre za umetniško povezovanje sodobne slovenske poezije z video deli umetnikov različnih profilov, oboje pa je nadgrajeno z zvočno ali glasbeno opremo.

 
 
Videopoezija_Čakanje.jpg