Bralni klub MKC Črke gostil prvo virtualno srečanje

V času, ki zaradi širjenja koronavirusa ni naklonjen srečanjem v živo, smo se zaradi odpovedi javnih literarnih dogodkov odločili za izvedbo spletnega bralnega kluba. Debato smo izvedli s pomočjo aplikacije messenger v torek, 7. aprila 2020. Pogovor je moderirala pesnica in kritičarka Tonja Jelen, potekal pa je o romanu Sarivala Sosiča Starec in jaz (založba Litera, 2017).

Konstruktivni pogovor je bil knjižnemu delu naklonjen, izpostavljene so bile kvalitete sloga pisanja kot sam vsebinski del, ki je odprl veliko možnosti za pogovor. Izpostavljene so bile tematika pedagogike, literature in glasbe. Poleg literarno teoretskega pristopa pa je razprava potekala tudi iz izkušenj iz povsem vsakdanjega življenja, saj sta protagonista, starec in mladenič, lahko prototip marsikaterega učenca in učitelja. A kot je bilo večkrat poudarjeno, so tako izjemni učitelji – modreci, kot je osrednji junak, le redki, da lahko z veliko spoštljivostjo sprejmejo svojega učenca ali učenk kot sebi enakovrednega ali enakovredno.

Moderatorka bralnega kluba MKC Črke Tonja Jelen že pripravlja nov bralni izziv za naslednje spletno srečanje bralcev, ki bo potekalo na svetovni dan knjige, 23. aprila 2020.

 
knjige41_sarival-sos_1.jpg