Ožuljeni jezik z literarnim gostom Borutom Gombačem

Na literarnem dogodku iz serije Ožuljeni jezik bodo v torek, 10. marca 2020, ob 19. uri nastopili pesniki in pesnice, ki se bodo pomerili v odrski interpretaciji avtorske poezije, njihove nastope, ki bodo potekali v treh krogih, pa bo ocenjevala žirija občinstva. Dogodek bo – kot je to že v navadi – moderirala Mojca Frim.

Ožuljeni jezik vsak mesec ob nastopih prijavljenih pesnic in pesnikov gosti tudi izbranega uveljavljenega pesnika ali pesnico, ki ga občinstvo spozna v kratkem moderiranem pogovoru ter v bralnem nastopu, v katerem avtor ali avtorica predstavi svojo aktualno pesniško produkcijo. Tokratnega gosta, domačina Boruta Gombača, ki je ob svojem pesnjenju znan tudi po ustvarjanju za otroke, bo v kratkem pogovoru predstavil sodelavec radia MARŠ, Jan Podbrežnik.

O LITERARNEM GOSTU

Borut Gombač je pesnik, pisatelj, dramatik, besedilopisec in avtor radijskih iger. Izdal je pet pesniških zbirk za odrasle: Razblinjene dlani (2004), Sence in sinkope (2007), Prehod (2013), Popevke, songi in šansoni (2018) in S konico konice jezika (2019); napisal pa je tudi štiri pesniške zbirke za mlade: Največji časopis na svetu (1993), Prostorček in Minutka (1997), Velike oči male budilke (2004) in Nekdo iz smetnjaka (2008). Njegova bibliografija je izjemno bogata. Podpisal se je pod zbirko pravljic, slikanico, uvrščen je v devet antologij, izdal je tri zgoščenke kot besedilopisec ter je avtor dveh gledaliških, treh lutkovnih in devetih radijskih iger. Za svoje delo je prejel Glazerjevo listino, nagrade za vrhunske dosežke na področju literature Mestne občine Maribor, in je večkratni nominiranec za nagradi desetnica in večernica.  Na dogodku Ožuljeni jezik bo pozornost usmerjena v avtorjevo peto pesniško zbirko S konico konice jezika, ki je konec lanskega leta izšla v zbirki Sončnica, vsa nora od svetlobe (Književno društvo Hiša poezije).

O OŽULJENEM JEZIKU

Ožuljeni jezik je serija večerov slamovske poezije, na katerih prijavljeni pesniki tekmujejo v interpretiranju svoje poezije, pri čemer njihovi nastopi potekajo brez rekvizitov ali kostumov in brez glasbene podlage. Za nastop se je mogoče prijaviti na naslovu ozuljenijezik@gmail.com, preko zasebnega sporočila na facebook strani Slam zverin ali pa na prizorišču pred pričetkom dogodka. Dogodek bo moderirala članica improligaške skupine Banda ferdamana Mojca Frim, pogovor z gosti bo vodila pesnica in kritičarka Helena Zemljič.

 
foto: Janez Bogataj

foto: Janez Bogataj