Maribor:Graz – najdeno v prevodu

Slamerji iz Maribora in Gradca nocoj vabijo na unikaten dvojezični večer poezije

Slam zverine, mariborske slam pesnice in pesniki, pripravljajo v sredo, 27. junija, prav poseben večer slam poezije v sodelovanju s slamerji in slamerkami iz Gradca. Tokrat so za organizacijo združili moči z GT22, ki je Zverine prijazno povabil k sodelovanju in za dogodek tudi ponudil svoje prostore. Večer bo del večdnevnega programa »GT22 + LentFest = ZaDostopNaLent & Fokus Graz«, v sklopu katerega se krepijo in vzpostavljajo različne povezave med Mariborom in Gradcem. Celoten program je del uradnega programa letošnjega Festivala Lent.

Kako bo dogodek potekal? Sodelovale bodo štiri pesnice/pesniki iz Maribora ter štiri pesnice/pesniki iz Gradca. Nastopili bodo v parih, pri čemer bo ena oseba v paru iz Slovenije in ena iz Avstrije. Vsak avtor je za nastop prispeval po eno svojo pesem. Slam zverini Metka Zadravec in Anka Vidmar sta ob pomoči Mojce Pibernik pesmi prevedli iz nemščine v slovenščino in obratno. Vsak v paru bo nastopil s svojo lastno pesmijo in s pesmijo svoje partnerke ali partnerja, prevedeno v svoj jezik. Tako bomo prvič videli, kako avstrijski slamerji interpretirajo pesmi mariborskih poetov (v nemščini) ter kako Zverine interpretirajo pesmi svojih graških kolegov (v slovenščini). Dogodek bo imel tudi tekmovalno noto. Publika bo izbrala zmagovalni par, ki se bo najbolje odrezal v predstavitvi pesmi obeh partnerjev.

Iz Maribora se bodo predstavili Metka Zadravec, Petra Kokol, Anka Vidmar ter Matic Ačko, ki so vsi že zasedli zmagovalno pozicijo na vsaj enem slam večeru in z Zverinami nastopajo v različnih krajih po vsej Sloveniji. Iz Gradca se bodo predstavili Martha Schnuderl, Tommy Trixa, Klaus Lederwasch ter Mario Tomić, ki so vsi izkušeni slamerji in sodelujejo na mnogih slam dogodkih po vsej Avstriji, ki ima eno najmočnejših slam scen v Evropi. Dogodek bo povezovala članica Bande Ferdamane, improvizatorka Mojca Pibernik.

Dogodek se bo odvil v sredo, 27. junija, s pričetkom ob 19.00, v GT22 na Glavnem trgu. Vstopnine ni, vabljeni pa so vsi ljubitelji poezije ter živih nastopov na sploh. Prijetna atmosfera, zabava ter poetičnost so zagotovljeni. Vabljeni!

 

Dogodek organizirajo Slam zverine in MKC Maribor – MKC Črka, ki so združeni v neformalno mrežo za razvoj in promocijo slam poezije SiSlam ter GT22 v sodelovanju z Bando ferdamano ter s finančno podporo Mestne občine Maribor, Javne agencije za knjigo in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport - Urada RS za mladino.