Junijski Ožuljeni jezik premierno v Sodnem stolpu

To sezono nas čaka še zadnji »klasični« večer slamovske poezije Ožuljeni jezik, ki mu bo sledil le še mariborski predizbor za državno prvenstvo. Tokratni Ožuljeni jezik bo izjemoma na imenitni lokaciji ob reki Dravi, v Sodnem stolpu, na tradicionalni tretji četrtek v mesecu, t. j. 21. 6. 2018, ob 19. uri.

Kot gostja dogodka se nam bo v Sodnem stolpu pridružila pesnica Helena Zemljič, sicer študentka filozofije in slovenskega jezika ter književnosti na Filozofski fakulteti v Mariboru. Svoje prve pesmi je Helena pričela objavljati na spletnem portalu Pesem.si, sodelovala je na Mladih rimah v Mariboru in Ljubljani, njena poezija pa se najde tudi v Litru jezika, Novem zvonu, Spirali, Poetikonu, Mentorju, Apokalipsi, Dialogih, spletnem portalu Poiesis, Locutiu in različnih zbornikih. V letu 2017 je prišla v ožji izbor natečaja Urška, dvakrat se je uvrstila med dvanajsterico Pesniškega turnirja. Konec leta 2016 je v soavtorstvu v Alešem Jelenkom in Nino Jančič izšla tudi pesniška zbirka Kontejner. Helena je obenem stalnica Ožuljenega jezika, pri katerem sodeluje kot moderatorka, ki pripravlja pogovore z literarnimi gosti.

Nastopajoči, ki bi želeli predstaviti svoje avtorske pesmi, naj se držijo pravil, ki so običajna za slamosvke večere Ožuljeni jezik: pripraviti si je potrebno  tri pesmi, v vsakem krogu se nastopajoči predstavijo z eno, ki naj ne bo daljša od treh minut. Za slam poezijo je zaželeno, da jo avtorji povedo prosto, brez rekvizitov in pomoči teksta, v kolikor pa nastopajoči bere, mu za »kazen« na glavo poveznemo simpatičen klobuk. Značilnost slam poezije je tudi njen tekmovalni pridih, kar pomeni, da iz kroga v krog prehajajo le najboljši, katerih nastope ocenjuje strokovna žirija. Zmagovalca bo tudi tokrat izbralo z aplavzom.

Ožuljeni jezik bo moderirala improligašica Mojca Pibernik.  Prijave za nastop zbiramo na naslovu ozuljenijezik@gmail.com ali preko zasebnega sporočila na naši facebook strani www.facebook.com/slamzverine.  Zadošča tudi prijava ob vhodu v Sodni stolp pol ure pred pričetkom dogodka. Vstopnina za občinstvo je tri evre, za nastopajoče pa je vstop prost.

 

Dogodek organizirajo MKC Maribor - MKC Črka in Slam zverine, v sodelovanju z Bando ferdamanoNarodnim domom Maribor - Sodnim stolpom in Fakulteto za strojništvo UM ter s finančno podporo Mestne občine Maribor, Javne agencije za knjigo in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport - Urada RS za mladino.