Sreča v nesreči!

Foto: Nina Medved

Foto: Nina Medved

Trinajsti Ožuljeni jezik je imel srečo v nesreči – na delavnici, ki je dan pred samim slam večerom potekala v prostorih MKC Maribor, bi se mariborskim pesnikom moral pridružiti Markus Koschuh, ki je zaradi zdravstvenih razlogov moral odpovedati prihod. Tako je vajeti delavnice interpretiranja poezije z namenom izboljševanja odrske prezence prevzel prav tako prekaljeni avstrijski slamer Klaus Lederwasch.

Naslednji dan (18. maja) so se nekateri delavničarji povzpeli tudi na pesniški oder v klubu Wetrinsky: Matic Ačko, Metka Zadravec, Mojca Zupančič, Denis Rep, Kevin Viher, Mišel 'Amo' Ristov, Tomaž Lovrenko, Klavdija Volf. Zmago in lično račko za kopalne užitke je nesel domov Mišel Ristov, ki je v finalnem krogu za las bolje prepričal publiko kot Matic Ačko. Vsi pesniki bojo pesniško in družbenokritično domišljijo urili ob darilu, ki so ga prejeli – revijama Mladina in Global, za kar se lepo zahvaljujemo časopisnemu podjetju Mladina!

Ožuljeni jezik pripravljata pesniška skupina Slam zverine in literarni program Mkc Maribor, Mkc Črka, v sodelovanju z Narodnim domom Maribo r– Vetrinjskim dvorom in Bando ferdamano ter klubom Wetrinsky ter s podporo Mestne občine Maribor, Javne agencije za knjigo in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.