Ožuljeni jezik - namesto Markusa Koschuha gost Klaus Lederwasch

Vabimo na delavnico nastopanja s poezijo in na večer slam poezije

V klubu Wetrinsky se bo v četrtek, 18. maja 2017, ob 19. uri pričel Ožuljeni jezik, mariborsko tekmovanje v slam poeziji. Na večeru se bodo predstavili udeleženci delavnice nastopanja s poezijo, ki bo potekala dan prej. Vstopnina znaša 3 evre, za nastopajoče, ki na pamet ali ob pomoči besedila interpretirajo lastno poezijo je vstop prost (udeležba na delavnici ni obvezna). Zainteresirani za nastop se lahko z dvema do tremi pesmimi prijavijo na ozuljenijezik@gmail.com ali pri vhodu pol ure pred dogodkom. Vabljeni seveda tudi vsi ljubitelji interpretacije poezije, da prisluhnete nastopom!

Te bojo namreč pesniki dodatno pilili na brezplačni delavnici v angleščini, ki bo potekala v sredo med 17. in 20. uro v prostorih MKC Maribor. Delavnico naj bi vodil Markus Koschuh, ki pa je prihod žal moral odpovedati zaradi zdravstvenih težav. Zato ga bo zamenjal nič manj prepoznaven pesnik Klaus Lederwasch. Rojen je bil 1974 v Knittelfeldu, na avstrijskem Štajerskem. Poezijo je objavljal v številnih antologijah in revijah. Leta 2012 je postal avstrijski prvak v slam poeziji in od takrat naprej je nastopal na pesniških odrih širom Avstrije, Nemčije, Švice, Italije, Luksemburga, Belgije in Slovenije. Našo podalpsko državo je že obiskal leta 2012 skupaj z Mariem Tomićem, ki ga je MKC Maribor gostil lani jeseni. Klaus se lahko tudi pohvali z nenavadnim nazivom - zmagovalec prvega dunajskega slama v gestah.

Ožuljeni jezik z delavnico poteka v organizaciji MKC Črke in Slam zverin, v sodelovanju z Bando ferdamano, Narodnim domom – Vetrinjskim dvorom ter klubom Wetrinsky, ter ob podpori Mestne občine Maribor, Javne agencije za knjigo in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport – Urada RS za mladino.