Oblikuj poletje v Mariboru po svoji meri

19. 6. 2019 je na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Maribor potekal prvi dogodek v sklopu projekta Be Active - Shape Europe (BASE). Dogodka sta se udeležila tudi predstavnik Popotniškega združenja Slovenije - Igor Jurišič in predstavnica Zveze prijateljev mladine Maribor (ZPM) - Tadeja Dobaj.

Namen dogodka je bilo spoznavanje mladinskega dela v Mariboru in aktivnostih namenjenih mladim ter ideje mladih, ki bi prispevale k obogatitvi teh programov.

Mladi so na začetku spoznali sam projekt - BASE, organizacije MKC Maribor, Popotniško združenje Slovenije in ZPM Maribor in njihove programe za poletje 2019. Dotaknili so se tudi spletnih strani (Mladi Maribor in Prostovoljstvo v Mariboru), kjer so navedene vse organizacije iz Maribora in povezave do njihovih spletnih strani ter kontaktov.

Nato so mladi udeleženci po skupinah odgovarjali na vprašanje: Če bi kreirali poletje po svoji meri, katere aktivnosti bi si želeli? Na koncu so mladi predloge predstavili, mi pa smo jih zabeležili in komentirali.

Predlogi mladih se bodo zbrali v dokumentu, ki ga bomo delili med mladinskimi organizacijami, organizacijami za mlade in ostalim deležnikom, ki ustvarjajo aktivnost za mlade, da jih lahko le ti vključijo v svoje poletne programe.

 

foto: Mitja Florjanc