Back to All Events

Delavnice Lego robotike


  • Kulturni inkubator 18 Koroška cesta Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

DELAVNICE LEGO ROBOTIKE

ROBOTSKA VODNA VOZILA IN ŽIVALSKI SVET

Petek, 20. september in sobota, 21. september 2024 // Kulturni inkubator

Mladinski kulturni center Maribor (MKC Maribor) v sodelovanju z Malimi ustvarjalci vabi na dve brezplačni delavnici Lego robotike, ki bosta potekali v petek, 20. septembra 2024, ob 16. uri ter v soboto, 21. septembra 2024, ob 9. uri v Kulturnem inkubatorju.

Delavnici bosta potekali pod imenom Lego robotika: robotska vozila ter Legorobotika: živalski svet, sta brezplačni in primerni za vse osnovnošolce. Otroci bodo razporejeni v skupine glede na njihovo starost in predznanje.

  • Petek, 20. september 2024 @ 16:00-19:00 // Kulturni inkubator

    LEGO ROBOTIKA: VODNA VOZILA

    Udeleženci bodo lahko sestavili različna vodna vozila iz Lego kock (Lego WeDo, Lego SPIKE in Lego Mindstorms) in poskrbeli za njihovo premikanje. Premikanje bodo dosegli na podlagi blokovnega programiranja. Otroci delno sledijo navodilom, delno pa delajo po svoji domišljiji in preizkušajo, kaj deluje (in kaj ne) ter se naučijo, kako delujeta mehanika in programiranje.

  • Sobota, 21. september 2024 @ 9:00-12:00 // Kulturni inkubator

    LEGO ROBOTIKA: ŽIVALSKI SVET

    Udeleženci bodo sestavili različne robote na temo živalskega sveta (robotske čebele, žabe, pse, žirafe, slone, itd.) iz Lego kock (Lego WeDo, Lego SPIKE in Lego Mindstorms) in poskrbeli za njihovo premikanje. Premikanje bodo dosegli na podlagi blokovnega programiranja. Otroci delno sledijo navodilom, delno pa delajo po svoji domišljiji in preizkušajo, kaj deluje (in kaj ne) ter se naučijo, kako delujeta mehanika in programiranje.

Delavnici Lego robotike sta brezplačni, so pa obvezne predhodne prijave, saj je število mest omejeno. Delavnici bomo izvedli, če bo nanju prijavljenih najmanj pet udeležencev.

Program delavnic lego robotike
Earlier Event: September 20
Maribor Art Walk v Galeriji Media Nox
Later Event: September 20
DOKUDOC feat. MKC Maribor: Zastavnice_ki