Back to All Events

Mladinski družabni večer 4/2024

  • Kulturni inkubator 18 Koroška cesta Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

MLADINSKI DRUŽABNI VEČER

3D OBLIKOVANJE DUŠE PAPIRJA

Četrtek, 18. april 2024 // 19:00 // Kulturni inkubator

Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 s svojimi aktivnostmi ta mesec vabi mlade v osvežene prostore, ki odpirajo svoja vrata za organizirane mladinske dogodke, pa tudi kot dopoldanski co-working prostor s čajno kuhinjo – ko imaš čas, potrebuješ prostor za ustvarjanje ali računalnik za delo, nekaj oddiha in brezplačen čaj v centru mesta.

V duhu odprtih vrat za ogled prostorov in spodbujanja ustvarjalnosti se bo odvil tudi naš klasični mladinski družabni večer. Se vidimo v četrtek, 18. aprila 2024 s pričetkom ob 19. uri v KI središču ob druženju in naboru družabnih iger, ko bomo postregli tudi z delavnico »3D oblikovanje duše papirja«. Vabimo te, da se poglobiš v svet reciklaže papirja in narediš svoj izdelek po izbiri – ti manjka kakšna vaza za spomladansko cvetje? Morda podstavek za pijačo? Kaj praviš na shranjevalnik za ključe ali kaj povsem drugega?

 

Delavnica: 3D oblikovanje iz papirne kaše

Ustvarjanje iz recikliranega papirja je zabavna in sproščujoča aktivnost, ki krepi fine motorične sposobnosti. Na delavnici spoznaš, kako se pripravi papirno kašo iz odpadnega papirja. S teboj podelimo recept za najboljše razmerje med papirjem in lepilom. Vsak si na delavnici pripravi svojo mešanico in iz nje oblikuje 3D izdelek po svoji želji. S seboj lahko za navdih prineseš predmet, katerega oblika ti je najbolj všeč (krožnik, skleda, vaza, steklenica,...). Končni izdelek se na sobni temperaturi suši nekaj dni, uporabiš ga lahko za okras ali za praktično uporabo v tvojem domu.

Delavnico vodi Tjaša Jamnikar, praktikantka umetnostne terapije in mladinska trenerka. Ustvarja pod imenom Duša papirja, kjer uči kaj vse se lahko izdela iz recikliranega papirja.


V letošnjem aprilu se z našim mladinskim družabnim večerom pridružujemo kampanji Mladinsko delo – aktivni za prihodnost! Z vključevanjem v aktivnosti Mladinskega kulturnega centra Maribor, mladi pridobivajo kompetence, ki so jim v pomoč pri aktivnem oblikovanju in načrtovanju lastne prihodnosti. Mladinsko delo ustvarja priložnosti za mlade, v katere se lahko vključijo, se izrazijo, povežejo, ustvarjajo, ...