Back to All Events

[Kulturni inkubator] 9. Festival FOMB: Raznolikost


  • Kulturni inkubator 18 Koroška cesta Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

festival oblikovanja fomb

RAZNOLIKOST

15. - 19. april 2024 // Kulturni inkubator

V sklopu festivala oblikovanja FOMB bo v Kulturnem inkubatorju na ogled razstava dijakov Srednje šole za oblikovanje Maribor, ki so jo naslovili Raznolikost. Odprtje razstave bo v ponedeljek, 15. aprila, ob 17.00, razstava pa bo na ogled do 19. aprila 2024.


V sklopu letošnje že 9. izvedbe Festivala oblikovanja Maribor - FOMB bodo dijaki Srednje šole za oblikovanje Maribor (SŠOM) razstavo pripravili tudi v razstavišču Kulturnega inkubatorja na Koroški cesti. Festival FOMB je nastal pred osmimi leti kot nadgradnja že obstoječih projektnih dni, ki so jih izvajali na SŠOM. 

Festival FOMB bo v Kulturnem inkubatorju gostoval med 15. in 19. aprilom. Odprtje razstave bo v ponedeljek, 15. aprila, ob 16.30.

V galerijskih prostorih bodo na ogled izdelki dijakov programov Medijski tehnik in Tehnik oblikovanja (grafično oblikovanje) ter Frizerski tehnik in Grafični operater, ki so jih dijaki ustvarili v sklopu natečaja na temo Raznolikost (kategorija: animacija in film - projekcije).

  • Izdelki dijakov programa Medijski tehnik in Tehnik oblikovanja (grafično oblikovanje)

    Mentorji: Amadeus Birca, Stevan Čukalac in Bronislav Horvat Toš

  • Izdelki dijakov programa Frizerski tehnik

    Mentorji: Bojana Galič in Andreja Meško

  • Izdelki dijakov programa Grafični operater

    Mentorica: Andreja Bertoncelj

VEČ O FESTIVALU FOMB

Festival oblikovanja Maribor – FOMB je nastal pred osmimi leti kot nadgradnja že obstoječih projektnih dni Srednje šole za oblikovanje Maribor (SŠOM). Festival je med drugim sestavljen iz strokovnih dnevov in delavnic na šoli ter programa v razstaviščnih prostorih na različnih lokacijah v Mariboru. Tam potekajo otvoritve razstav dijakov, udeležencev natečaja, in učiteljev. S tem spodbujajo mlade k druženju, umetnosti in h kulturi ter jih predstavijo okolju. Zadnji  dan FOMB-a je vedno slavnostna prireditev s kulturnim programom, ki ga pripravijo dijaki.

Vsako leto pri pripravi in zvedbi festivala FOMOV aktivno sodeluje večina od 750 dijakov (snemalci, monterji, fotografi, oblikovalci, frizerji, manekeni itn.) Namen FOMB-a je, da se dijaki različnih programov med seboj naučijo timskega dela in sodelovanja, tako kot to poteka na vseh prireditvah in da svoje znanje prelijejo v realno okolje.