Back to All Events

Brezplačni tečaj slovenščine za tujce


  • MKC Maribor 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Na urnik Mladinskega kulturnega centra Maribor (MKC Maribor) se vrača tečaj slovenskega jezika za tujce. Tečaj poteka vsak torek, od 26. marca do 25. junija.

Udeležba na tečaju je brezplačna. Namenjen je vsem, ki želijo nadgraditi svoje znanje slovenščine. Za lažje sledenje vsebini je osnovno znanje slovenščine zaželeno. Tečaj vodi Mojca Marič, profesorica slovenskega jezika, potekal pa bo ob torkih med 15. in 17. uro v prostorih Mladinskega kulturnega centra Maribor, Ob železnici 16.

Vse, ki si želite poglobiti in pridobiti novih znanj ter veščin slovenskega jezika in prek njega tudi slovenske kulture, vabimo, da se nam pridružite. Veselimo se vaše družbe!

TERMINI TEČAJA: 26. marec, 2., 9., 16., 23. in 30. april, 7., 14., 21. in 28. maj ter 4., 11. in 18. junij 2024.

Zaradi lažje organizacije se je potrebno na tečaj prijaviti na doris.spurej@mkc.si.

Učenje slovenščine tujcev pomeni veliko več od formalnega procesa podajanja znanja jezika. Ob predajanju znanja pomeni predajanje veščin in kontekstov sporazumevanja, načina mišljenja, kozmologije za življenje v določeni kulturni sredini. Pomeni opolnomočiti udeležence, da zmorejo živeti, vplivati na in kontrolirati svoje življenje v določenem kulturnem okolju, sobivati in funkcionirati v njem ter po drugi strani ohranjati svojo lastno kulturo, identiteto.
— Mojca Marič