Back to All Events

[Delavnica] Ideje, ideje

  • Kulturni inkubator 18 Koroška cesta Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

delavnica o ustvarjalnem premagovanju ovir

IDEJE, IDEJE

Četrtek, 3. oktober 2024 // 16:00 // Kulturni inkubator

Ni toliko problem imeti novo idejo, bolj je problem se posloviti od stare.
— Edvin Land

V Kulturnem inkubatorju bo v četrtek, 3. oktobra 2024, ob 16. uri potekala delavnica z naslovom Ideje, ideje. Udelženci brezplačne delavnice, ki jo bo vodil Samo M. Strelec, bodo spoznavali, kako se vsakodnevnih izzivov lotiti bolj ustvarjalno.

Se da naučiti imeti ideje? Ali moraš biti za to genij? V veliki meri se ustvarjalnosti in generiranja novih idej da naučiti. “Ustvarjalna mišica” je kot vsaka druga: če jo uporabljamo (treniramo), raste. Če je ne, za/krni. Udeleženci delavnice Ideje, ideje bodo šli domov s “prijemi” in “orodji”, s katerimi se bodo lahko svojih izzivov lotili drugače - bolj ustvarjalno. Spoznali bodo, kako lahko sprostijo svojo ustvarjalnost. Ugotovili bodo, kaj lahko naredijo za to, da bodo imeli več in boljše ideje. Delali bodo na individualni in skupinski ustvarjalnosti. Delavnica traja tri ure, izvedel jo bo gledališki režiser inj učitelj Samo M. Strelec.

POTEK DELAVNICE:

Udeleženci slišijo nekaj teorije, potem pa jo preizkusijo praktično in na svoji koži ugotovijo, kako “pomaga”. Opazujejo sebe in druge ter se iz tega učijo.

V delavnic se bomo skupaj poslovili od nekaterih prepričanj in predsodkov, ki “bremzajo” ustvarjalnost. Spoznali bomo boljša orodja, ki nas bodo pognala proti boljšim reštivam.

Delavnica bo potekala v četrtek, 3. oktobra 2024, ob 16. uri v Kulturnem inkubatorju in je brezplačna. Zaradi omejenega števila mest so obvezne predhodne prijave na elektronskem naslovu lina.valant.sicanovic@mkc.si. Prijave zbiramo do 23. septembra oziroma do zapolnitve prostih mest. Delavnico bomo izvedli, če bo prijavljenih najmanj pet udeležencev.

O SAMU M. STRELCU

Samo M. Strelec se že 35 let ukvarja z ustvajalnostjo. Po poklicu je režiser. Vsaka nova uprizoritev je ustvarjanje nečesa novega. Takih gledaliških projektov je za njim 77, v Sloveniji in tujini. Napisal je tudi nekaj knjig. V vseh teh letih je spoznal nekatere zakonitosti, ki ustvarjalnost povečujejo, in ugotovil, da so stvari, ki jo zavirajo.  Zato vam lahko pokaže nekaj praktično uporabnih reči. Več o njem najdete na povezavi: https://sigledal.org/geslo/Samo_M._Strelec, ali malo manj faktografsko na spletni strani: zato.si

Earlier Event: October 1
[Delavnica] Top nastop ali potop
Later Event: October 4
Delavnica pisanja besedil za oder