Back to All Events

Večer animejev in družabnih iger 13/2024

  • Kulturni inkubator 18 Koroška cesta Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

V soboto, 13. 7. 2024, ob 16. uri vas v sodelovanju z MKC Maribor ponovno vabimo v Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru, kjer se bo odvijal dogodek Večer animejev in družabnih iger 13/2024. Kot običajno je vstop na dogodek brezplačen, za obiskovalce, mlajše od 13. leta, pa je priporočljivo, da se ga udeležijo v spremstvu staršev ali odgovornega skrbnika.

Na tokratnem dogodku si bomo ogledali nadaljevanje južnokorejske znanstveno-fantastične avanture Alienod, ki nosi naslov ALIENOID: RETURN TO THE FUTURE (2024). Film se bo predvajal z originalnim korejskim tonskim zapisom in angleškimi podnapisi. Na spletnem portalu AsianWiki filmsko franšizo opisujejo sledeče:

V času dinastije Goryeo se taoisti poskušajo polastiti skrivnostnega meča. V sedanjosti se na Zemlji pojavijo nezemljani. Kmalu zatem se med poznim obdobjem dinastije Goryeo in sedanjostjo pojavijo časovna vrata. Zaradi tega prihaja do kaotičnih situacij.

Sočasno s projekcijo bo v drugem prostoru mogoče igrati tudi različne družabne igre, medtem ko bomo po filmu preizkusili in igrali namizno igro Racoon Robbers. Če pa bi se raje podali v virtualni svet namiznih iger, boste na dogodku lahko zaigrali tudi igro Mario Party Superstars na konzoli Nintendo Switch. Program tokratnega dogajanja je torej sledeči:

16:00 - 18:30
Projekcija filma ALIENOID: RETURN TO THE FUTURE

16:00 - 22:00
Prosto igranje namiznih iger

18:30 - 21:00
Preizkus in igranje namizne igre RACOON ROBBERS

18:30 - 22:00
Igranje video igre MARIO PARTY SUPERSTARS

Se vidimo!

Earlier Event: July 10
Delavnica: Jaz, prostovoljka_ec!
Later Event: July 17
Delavnice: (Z)mešana sreda