Back to All Events

Večer animejev in družabnih iger 9/2024

  • Kulturni inkubator 18 Koroška cesta Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

V mesecu juniju se po daljšem premoru v Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru spet vračajo Večeri animejev in družabnih iger. Prvi junijski dogodek se bo tako odvijal v soboto, 1. junija 2024, med 16. in 22. uro.

PROGRAM:

16:00 - 18:30 Projekcija animeja Sing a Bit of Harmony

Na spletni strani My Anime List je anime Sing a Bit of Harmony opisan sledeče:

Satomi Amano je vzorna dijakinja in hčerka vodilne projektne vodje v podjetju Hoshima, ki je revolucionaliziralo tehnologijo UI. Zavedajoč se, da jo je ta položaj izoliral od ostalih sošolcev, se je sprijaznila, da je to ovira, ki je ne bo nikoli premagala. Nekega povsem običajnega dne Satomi med pripravo na šolo odkrije materin najnovejši vznemirljiv predlog - UI, ki bo dokazala, ali roboti lahko živijo v sožitju z ljudmi. Z zanimanjem, kako bo njena mati izvedla ta projekt, se odpravi v šolo, kjer se v njenem razredu pojavi nihče drug kot ta ista UI.

Shion Ashimori ima tako kot predmet raziskave nalogo, da se vklopi med dijake kot povsem običajna najstnica, brez da bi kdor koli odkril njeno identiteto. Ampak Shion si je zadala drug cilj - osrečiti Satomi. S svojim pevskim talentom tako začne ustvarjati harmonične melodije, ki ne samo uspejo zbližati Satomi z novimi prijatelji, temveč odstraniti občutek odtujenosti v njenem srcu.

16:00 - 22:00 Prostor igranje družabnih iger

19:00 - 22:00 Preizkus namizne igre Flamecraft

Kot običajno je vstop na dogodek brezplačen, za obiskovalce, mlajše od 13 let, pa je priporočljivo, da se dogodka udeležijo v spremstvu staršev ali odgovornega skrbnika.