Back to All Events

Pomagaj soustvariti 3. Parado ponosa v Mariboru

  • MKC Maribor 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenija (map)

Ekipa Maribor skozi rožnata očala in MKC Maribor vabita na delovno srečanje, ki bo pravzaprav uvod v mariborsko parado ponosa. S pripravami začnemo v petek, 24. februarja.

Dve leti sta naokoli, odkar smo se sprehodile_i na 2. mariborski paradi ponosa in kmalu bo čas, da znova skupaj zakorakamo. Z veseljem tako sporočamo, da se bo letošnja parada ponosa v Mariboru odvila v soboto, 9. septembra!

Ekipa programa Maribor skozi rožnata očala je že zavihala rokave in začela s pripravami. Ker želimo, da bi čim več članic_ov ter podpornic_kov skupnosti imelo priložnost prispevati k njenemu nastanku, pa k sodelovanju vabimo tudi vas.

Pridružite se nam na uvodnem delovnem srečanju za snovanje parade, ki bo potekalo v petek, 24. februarja v prostorih MKC Maribor. Dvourna delavnica, ki se bo odvila v pozno popoldanskem času, bo namenjena zbiranju in deljenju predlogov za letošnjo parado ponosa. S pomočjo iztočnic bomo iskale_i ideje za govorke_ce, nastopajoče, glasbo, slogan, temo, spremljevalni program in seveda vse ostalo, česar ne gre zgrešiti.

Javni dogodek bo odprt za vse, ki imate željo na kakršenkoli način prispevati k vsebini in izgledu parade, ne glede na pretekle izkušnje. Ideje bomo zbirale_i v obliki pogovora, pisno ter s pomočjo drugih orodij in metod, glede na število udeležencev pa bo del srečanja predvidoma potekal tudi po skupinah. Spregovorile_i bomo tudi o nadaljnjih načrtih in možnostih za pridružitev prostovoljski ekipi. Čeprav bomo vesele_i vseh, ki želite tudi po dogodku pomagati pri izvedbi parade, pa je glavni namen srečanja preprosto zbiranje idej, brez obveze ali javnega izpostavljanja.

Gre za dragoceno priložnost za doprinos k dogajanju v lokalni skupnosti ter aktivno podporo in soustvarjanje gibanja LGBTQIA+ v Mariboru, kot tudi raziskovanje lastnih idej in deljenje izkušenj. Čeprav bo dogodek delovne narave, pa lahko seveda pričakuješ sproščeno in odprto vzdušje ter varno in neobsojajoče okolje.

Delovno srečanje se bo odvilo v petek, 24. februarja med 17. in 19. uro v predavalnici 1 v prostorih MKC Maribor (1. nadstropje). Pridruži se nam in nam pomagaj oblikovati 3. mariborsko parado ponosa.

Veselimo se sodelovanja in novih idej!

Ekipa Maribor skozi rožnata očala

Earlier Event: February 22
Razstava Nežke Zamar: Predstavitev knjige
Later Event: February 28
MKC Črka: Večer kratke proze