Back to All Events

Mali ustvarjalci // Na otroškem igrišču

  • Kulturni inkubator 18 Koroška cesta Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

MKC Maribor in Mali ustvarjalci v poletnih mesecih vabimo na brezplačne LEGO delavnice, na katerih se bodo mali raziskovalci (6-11 let) srečali z zanimivimi načrti, poučnimi nalogami in super idejami.

Na delavnici se bomo srečali z zanimivimi načrti, poučnimi nalogami in super idejami. Naučili se bomo veliko s področja robotike in programiranja, se malo poigrali in ob tem neizmerno zabavali. Pri delu bomo uporabljali Lego izobraževalne komplete WeDo ter tablice.

Sestavili bomo različne elemente (robote), ki se pojavijo na otroškem igrišču (gugalnice, vrtiljake, itd.) in jih s pomočjo pametne kocke povezali s tablico. Premikanje robotov bomo dosegli z blokovnim programiranjem na računalnikih. Otroci tekom delavnice delno sledijo navodilom, delno pa delajo po svoji domišljiji in preizkušajo, kaj deluje (in kaj ne) ter se naučijo, kako delujeta mehanika in programiranje.

Vabljeni ste prav vsi - tisti brez predhodnega znanja, kot tudi tisti, ki ste se naših delavnic že udeležili in ste si nekaj znanja s področja robotike in programiranja že pridobili, saj je kombinacij s kockami in programiranjem veliko in ne more se nam zgoditi, da nam bi zmanjkalo idej.

Vabimo vse otroke stare med 6 in 11 let. Mentor se bo na delavnici posvetil vsakemu posebej in mu dodelil delo, ki je zanj primerno.

Za udeležbo je obvezna vnaprejšnja prijava, ki jo najdete s klikom na spodnji gumb:


Več informacij o delavnicah najdete na spletni strani maliustvarjalci.si.