Back to All Events

Mali ustvarjalci // Katapult

  • Kulturni inkubator 18 Koroška cesta Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

MKC Maribor in Mali ustvarjalci v poletnih mesecih vabimo na brezplačne LEGO delavnice, na katerih se bodo mladi raziskovalci (8-16 let) srečali z zanimivimi načrti, poučnimi nalogami in super idejami.

Na delavnici se bomo srečali z zanimivimi načrti, poučnimi nalogami in super idejami. Naučili se bomo veliko s področja robotike in programiranja, se malo poigrali in ob tem neizmerno zabavali. Pri delu bomo uporabljali Lego izobraževalne komplete Mindstorms ter računalnike. Na delavnici bomo sestavili katapulte in le-te programirali, da bomo dosegli želeno premikanje. Mladi pri sestavljanju sledijo svoji domišljiji, mentor pa jim pri tem pomaga z nasveti in jih po potrebi usmerija. Ob delu se udeleženci naučijo, kako delujeta mehanika inprogramiranje.

Vabljeni ste prav vsi - tisti brez predhodnega znanja, kot tudi tisti, ki ste se naših delavnic že udeležili in ste si nekaj znanja s področja robotike in programiranja že pridobili, saj je kombinacij s kockami in programiranjem veliko in ne more se nam zgoditi, da nam bi zmanjkalo idej.

Vabimo vse otroke stare med 8 in 16 let. Mentor se bo na delavnici posvetil vsakemu posebej in mu dodelil delo, ki je zanj primerno.

Za udeležbo je obvezna vnaprejšnja prijava, ki jo najdete s klikom na spodnji gumb:


Več informacij o delavnicah najdete na spletni strani maliustvarjalci.si.

Later Event: August 22
Počitniške kuharske delavnice