Back to All Events

Literarna delavnica: Telo v dialogu

  • Pekarna Magdalenske mreže 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenija (map)

Dve luni, zavod za poetizacijo sveta v sodelovanju s Pekarno Magdalenske mreže Maribor in s finančno podporo MKC Maribor vabi mlade pisatelje in pisateljice, gledališčnike in gledališčnice ter filmarje in filmarke na literarno delavnico Telo v dialogu.

Delavnica bo v soboto, 8. oktobra, med 10. in 14. uro. Udeleženci bodo najprej s konkretnimi primeri iz filmskega in knjižnega sveta naredili zgodovinsko-konceptualni prelet dialoga, nato pa ustvarili svoj dialog, primeren za vključitev v prozno delo ali dramski oziroma filmski scenarij. Delavnico bo vodil mlad pisatelj, filmar in filozof Aljoša Toplak (1996), ki ga poznajo tudi bralci naše rubrike MKC Črka.

Udeležba je brezplačne, predhodne prijave pa zbirajo do sobote, 1. oktobra, na elektronskem naslovu zapoetizacijosveta@gmail.com.

Prijavi priložite kratko besedilo, dolgo do 6.000 znakov, ki temelji na dialogu dveh ali več oseb.

O ALJOŠI TOPLAKU

Aljoša Toplak (1996) je študent filozofije in pisec, ki se udejstvuje na področju kratke in kratke kratke proze. Je trikratni finalist festivala mlade literature Urška, zraven pisane besede pa ga posebej zanima umetnost filma. Nekaj Aljoševih zgodb lahko preberete pri reviji Outsider, MKC Črki in Literaturi.

Delavnico pripravljata Dve luni, zavod za poetizacijo sveta, v sodelovanju s Pekarno Magdalenske mreže Maribor. Sofinancirajo jih MKC Maribor, Mestna občina Maribor in Urad Republike Slovenije za mladino.

Več o zavodu Dve luni tukaj.

Več o Pekarni Magdalenske mreže Maribor pa na tej povezavi.