Back to All Events

SMO? AKCIJA! ( brezplačna delavnica ustvarjanja dokumentarnega filma)


  • MKC Maribor 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenija (map)

Si želiš posneti dokumentarni film in še nisi uspel priti do njega? Ali pa imaš samo željo po novem znanju? Potem si na pravem mestu! 

Vabljen/a v MKC, kjer bomo delavnicah »SMO? AKCIJA!« posneli kratki dokumentarni film o KC Pekarni. Začeli bomo z uvodom v dokumentarni film in spoznali tudi različne tehnike snemanja. Razdelili si bomo vloge in s skupnimi močmi ustvarili scenarij, ki bo gledalcu predstavil KC Pekarno. Odpravili se bomo na teren in nabrali material ter skozi svoje oči predstavili Pekarno in vse, kar jo zaznamuje. Ker so v današnjih časih pametni telefoni prisotni na vsakem koraku, bomo dokumentarec posneli kar s telefonom! Namen tega je, da udeležencem približamo dokumentarni film in jim pokažemo drugačne pristope snemanja in dokumentiranja.

Termin izvedbe: 4., 11., 18. in 25. 11. 2021 od 17:00 do 21:00 ure

Lokacija izvedbe: Mladinski kulturni center Maribor - ob železnici 16, 2000 Maribor

Delavnica je primerna za udeležence starejše od 15 let. Predznanje o produkciji je zaželeno, ker je delavnica namenjena skupnemu ustvarjanju in kreativnosti.

Zaradi lažjega in bolj sistematičnega dela je število prijavljenih omejeno na 8, zato vas prosimo za prijave na: lina.valant.sicanovic@mkc.si.

unsplash-image-yk9VXp4W5-Q.jpg