Back to All Events

Vinyl Fabrika @ Inkubator // Delavnica risanja zvoka / ODPOVEDANO

  • Kulturni inkubator 18 Koroška cesta Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

MKC Maribor v letu 2020 nadaljuje z izvajanjem delavnic risanja zvoka v sklopu programa Vinyl Fabrika. Ponovno smo se povezali s projektom Kulturni dnevnik, skozi katerega osnovnošolke in osnovnošolce učimo osnov zvoka in zajema le-tega.

DOGODEK JE ODPOVEDAN ZARADI VARNOSTNIH UKREPOV PROTI ŠIRJENJU VIRUSA COVID-19!*

*Več informacij in nadomestne termine bomo objavili na spletni strani MKC.si in naših komunikacijskih kanalih.

V prvem delu delavnice udeleženci preko praktičnih primerov izvedo kako nastane zvok, kako potuje, kako ga zajamemo ter kako ga narišejo računalniški programi. Nato bomo s pomočjo kaktusove igle in navadnega papirja demonstrirali kako lahko s pomočjo doma ustvarjenega preprostega gramofona plošče poslušajo brez mehanskega gramofona.

V drugem delu delavnice jim bomo predstavili napravo za vrisovanje zvoka, njeno delovanje in način njenega delovanja. Vsak udeleženec bo v mikrofon povedal kako bi izboljšal mesto, če bi bil župan, zvok pa se bo sočasno zapisoval na unikatno gramofonsko ploščo. Ploščo bomo nato poslušali in manipulirali z njeno hitrostjo ter se nasmejali zvokom, ki bodo nastajali. Ker so udeleženci avtorji izdelka, se bodo seveda tudi podpisali na ovitek in ploščo odnesli v knjižnico svoje šole.

VSA RAZPOLOŽLJIVA MESTA SO ŽE ZASEDENA!

foto: Kristina Prah

foto: Kristina Prah

Delavnica bo izvedena v sklopu projekta Kulturni dnevnik, ki ga organizira Narodni dom Maribor

VINYL FABRIKA je produkcijsko-izobraževalna enota za zapisovanje glasbe in drugih zvokov na gramofonske plošče, stacionirana v Kulturnem inkubatorju na Koroški cesti 18 v Mariboru.

Later Event: April 19
Razkužene razglednice: Belgija