Back to All Events

TONŠPUR_pasaža: Heklab.arhiv 2019/2020


  • Tonšpur pasaža Glavni trg Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

MFRU in Ustanova Fundacija Sonda skupaj s Tonspur.at že 5 let skrbimo, urejamo in vodimo TONŠPUR_pasažo Maribor (prehod/tunel med Glavnim trgom in Rotovškim trgom) oziroma 8-kanalni zvočni inštrument v javnem prostoru, ki glasbene in zvočne kompozicije predvaja vsak dan med 10:00 in 20:00 čez vso leto.

V decembrskem času bo TONŠPUR_pasaža zvenela v nekoliko mehkejših in prazničnih zvokih melodij in kompozicij iz arhiva projekta HEKLAB, ki ga je zbral in zmontiral Marko Gutman.

> MFRU 2019/2020

Heklab.arhiv 2019/2020

Zvočni ustvarjalci_ke, vokalni manipulatorji_ke in glasbeni komponisti_tke HekLab-a, ki ima svoje domovanje v GT22, so v zadnjih dveh letih izvajali, igrali, performirali na marsikaterem festivalu po Sloveniji. Izbor iz arhiva 2019/2020 nam ponuja miren skok v 2021.

Avtorji: Monika Pocrnjić, Aphra Tesla, Matej Modrinjak, Marko Gutman, Rob Canning

Izbor in montaža: Marko Gutman

O TONŠPUR PASAŽI

TONŠPUR_pasaža-Maribor (prehod med Glavnim trgom in Rotovškim trgom) je zvočni inštrument v urbanem središču, ki omogoča predvajanje zvoka in glasbe vso leto. Pripravljene kompozicije presegajo stereo zvočno izkušnjo ter v javnem prostoru ustvarjajo privlačne in akustične prostore, ki plemenitijo središča mesta in prebivalcem približajo vrhunsko domčo in mednarodno umetnost in tehnologijo. TONŠPUR_pasaža-Maribor deluje že peto leto v okviru Mednarodnega festivala računalniške umetnosti, na pobudo Ustanove Fundacija Sonda ter ob sodelovanju TONSPUR Kunstverein Dunaj in MKC Maribor.


Tonšpur nastaja s finančno podporo Mestne občine Maribor. / Soorganizacija Ustanova Fundacija Sonda.

foto: Andrej Lamut

foto: Andrej Lamut