Back to All Events

Podpri Parado

  • Salon uporabnih umetnosti 1 Glavni trg Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

V petek, 17. maja 2019, na mednarodni dan boja proti homofobiji, transfobiji in bifobiji, se bo v Salonu uporabnih umetnosti odvil dobrodelni dogodek Podpri Parado v podporo prvi Paradi ponosa Maribor, ki se bo zgodila 29. junija 2019. Razvajale_i se bomo z glasbenim, plesnim ter drag show programom.

Dogodek bodo s svojimi nastopi popestrili:

-        Renato Volker, pesnik, dramatik, performer, stand up komik in aktivist. Njegov izviren nastop ponuja moralno, intelektualno in čustveno sporočilo ter zahteva gledalčevo pozornost, pri čemer nihče ne ostane ravnodušen. Z Renejem se ni potrebno strinjati, težko pa ga je ignorirati in še težje pozabiti.

-        Glam Squad Burlesque, skupina, ki jo sestavljajo navdušenke nad burlesko, kabarejem in muzikali. Združujejo elemente plesa, petja, gledališča, cirkusa, striptiza in odrsko umetnostjo na splošno. Verjamejo v lepoto teles ne glede na barvo, obliko, starost, spol in prepričanje. S vsakim nastopom zabavajo publiko ter podirajo tabuje.

-        Mx. Bodliere, mlada drag queen izvajalka iz Zagreba, bo k nam prišla pokazat svojo umetnost skozi okultne motive in klubsko glasbo. Najbolje jo lahko opišemo kot »horror queen«. Publiko prevzema predvsem s svojimi unikatnimi energičnimi in emocionalnimi nastopi.

 

Po uradnem programu bo za vzdušje obiskovalcev skrbela DJane Snupee.

Zbrani prostovoljni prispevki bodo v celoti namenjeni organizaciji Parade ponosa Maribor.

Pridi in uživaj v dobri družbi ter super vzdušju!

fb_cover.png