Back to All Events

VSI SMO EU – Dialog mladih

  • MKC Maribor 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Mreža MaMa vabi v četrtek, 25. aprila 2019 ob 11. uri, v prostore MKC Maribora na drugi lokalni dogodek projekta Vsi smo EU in projekta Mobilizacija mladih: EU skrbi zate. Pogovor bo tekel o različnih ukrepih EU pri spodbujanju mladih za udeležbo na prihajajočih volitvah v Evropski parlament Slovenija in na tri ključne teme tria EU predsedovanj (Romunija, Finska, Hrvaška).

Mladi bodo na dogodku s poslancema v Evropskem parlamentu (Milan Zver in Igor Šoltes) spregovorili o temah politične participacije in aktivnega državljanstva ter pripravili svoje predloge, ki jih bodo lahko na bodočih dogodkih v okviru projekta Vsi smo EU, predstavili odločevalcem.

Skozi pogovor se bomo osredotočili na pomen različnih ukrepov EU pri spodbujanju mladih za udeležbo na prihajajočih volitvah v Evropski parlament in na tri ključne teme tria EU predsedovanj (Romunija, Finska, Hrvaška). Pomemben del dogodka bo tudi dialog mladih, ki poudarjajo in spodbujajo prihodnost EU: vlaganje v mlade (prihodnost centraliziranih EU programov – Erasmus+), zaposlovanje in digitalizacija. 

 

Predlagane teme za uvodno predstavitev in pogovor ter delavnico: 

  1. Tema: Mladinski sektor

  2.  Prihodnost zaposlovanja mladih

  3.  Digitalizacija

 

Prijave zbiramo na: https://docs.google.com/forms/d/1_jyABsJ-i4oY52AAFwLSXWDxuuG75JUmFUGIjRvXRM8/viewform?edit_requested=true

Skozi razpravo bomo oblikovali splošne predloge za evropske odločevalce ter kandidatke in kandidate na prihajajočih volitvah v Evropski parlament, 26. maja 2019. 

 

Dodatne informacije: Kamal Izidor Shaker, koordinator projektov, kamal@mreza-mama.si

foto: Mreža MaMa

foto: Mreža MaMa

Later Event: April 25
Ruske pesmi za otroke