Back to All Events

Čuza Art dan

  • Mladinski kulturni center Maribor 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Zavod za prestajanje kazni zapora Maribor (zapori Maribor) in MKC Maribor vas v četrtek, 10. oktobra, ob 18:00, vabita na otvoritev razstave izdelkov, ki so nastala v okviru delovne terapije zaporov Maribor. 

Po otvoritvi in ogledu razstave (ob cca. 19:30 uri) bomo druženje nadaljevali ob zvokih mlade rokovske skupine Buržuazija, v prostorih MC Pekarna.

Vabimo vas na otvoritev razstave del, ki so nastala na delovni terapiji v zapornih Maribor. Skozi spremljevalni program vam bomo poizkusili pričarati osebne občutke zaprtih oseb ter vam dali priložnost, da tudi sami naredite izdelek, ki ga zaprte osebe izdelujejo na delovni terapiji.

Z dogodkom želimo širši javnosti sporočiti, da v zaporu nastajajo številna ustvarjalna dela, ki navadno niso predstavljena širši javnosti in da imajo tudi zaprte osebe številne talente, ki pa pogosto ostanejo skriti.

Vabljeni in vabljene.

Dodatne informacije:
V drugi polovici leta 2016 je Uprava Republike Slovenije za izvrševanje kazenskih sankcij začela z izvajanjem projekta »Razvoj delovnih kompetenc zaprtih oseb«, ki se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020. Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija. Namen projekta je uvedba in izvedba različnih programov za obravnavo zaprtih oseb s ciljem, da se zaprte osebe usposobi za življenje na prostosti s pridobivanjem delovnih kompetenc in hkrati z odpravo tveganj, ki pogojujejo ponavljanje kaznivih dejanj. V roku treh let je bilo v zaporu Maribor v delovne terapije vključenih 79 obsojencev. Skozi možnost delovne terapije si posamezniki krepijo samopodobo, razvijajo lastne talente, izražajo stiske in raziskujejo nove poti.