Back to All Events

Vrste zaposlitev in zaposlitvenih možnosti: nevladni sektor

  • Vetrinjski dvor 30 Vetrinjska ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Projekt Delat grem! vabi na nov sklop usposabljanj z naslovom Vrste zaposlitev in zaposlitvenih možnosti, v sklopu katerega se bomo aktivno spoznali z različnimi organizacijami, podjetji in posamezniki, ki bodo predstavili svojo pot do zaposlitve oziroma načine kako njihovo podjetje ali organizacija zaposluje nove kadre.

 

NEVLADNI SEKTOR

Torek, 5. 6., ob 10. uri, Vetrinjski dvor, Vetrinjska ulica 30 (dobimo se na dvorišču)

Hana Repše, direktorica zavoda Mars, nam bo predstavila privatni zavod kot obliko nevladne organizacije, ki je bila v preteklosti društvo. Srečamo se v Vetrinjskem dvoru, kjer si bomo ogledali prostore organizacije in njihove glavne aktivnosti. Spoznali bomo razlike med zasebnim in javnim zavodom, postopek ustanovitve zavoda (kdo lahko ustanovi zavod, višina osnovnega kapitala, izbira imena, razmerje med partnerji) ter razliko med zavodom in društvom. Skozi izkušnje predavateljice bomo v sproščeni debati skupaj z udeleženci razmišljali o prednostih in slabostih zasebnega zavoda.

 

Za več informacij smo dosegljivi na telefonski številki 051 659 929 ali na elektronskem naslovu tanja.veber@mkc.si, več o projektu pa lahko preberete na http://www.delatgrem.si/. Usposabljanja so namenjena mladim med 15. in 29. letom, ki niso v delovnem razmerju.

Vabljeni, da se nam pridružite!

Earlier Event: June 1
Živa knjižnica Maribor gostuje
Later Event: June 6
Podporno-pogovorna skupina