Back to All Events

Vrste zaposlitev in zaposlitvenih možnosti: tujina

  • MKC Maribor 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Projekt Delat grem! vabi na nov sklop usposabljanj z naslovom Vrste zaposlitev in zaposlitvenih možnosti, v sklopu katerega se bomo aktivno spoznali z različnimi organizacijami, podjetji in posamezniki, ki bodo predstavili svojo pot do zaposlitve oziroma načine kako njihovo podjetje ali organizacija zaposluje nove kadre.

 

ZAPOSLITVE V TUJINI IN MOBILNOST

Sreda, 20. 6., ob 13. uri, MKC Maribor, Ob železnici 16 (1. nadstropje)

Miran Kerec bo predstavil svojo izkušnjo iskanja zaposlitve v Avstriji, kjer je uspešno zaposlen že 6 let. Predstavil bo razlike v izkušnji razgovora za delo v tujini in Sloveniji in kako se nanj učinkovito pripraviti. Dotaknili se bomo tudi tematik vezanih na urejanje dokumentacije, pred, med in po zaposlitvijo ter kaj vse je potrebno vedeti preden se odločimo za iskanje zaposlitve v tujini.

V drugem delu pa bomo skozi zgodbe prostovljcev spoznali Evropsko prostovoljsko službo (EVS) kot obliko pridobivanja novih znanj in kompetenc v tujini. Rafa, Esme in Jesus so prostovoljci iz tujine, trenutno na EVS projektu v Pekarni Magdalenske Mreže.

 

Za več informacij smo dosegljivi na telefonski številki 051 659 929 ali na elektronskem naslovu tanja.veber@mkc.si, več o projektu pa lahko preberete na http://www.delatgrem.si/. Usposabljanja so namenjena mladim med 15. in 29. letom, ki niso v delovnem razmerju.

Vabljeni, da se nam pridružite!

Earlier Event: June 20
Podporno-pogovorna skupina
Later Event: June 21
ČUZA ART dan