Back to All Events

Svet skozi rožnata očala: poezija

  • MKC Maribor 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
Imaš rad_a umetnost? Mi tudi ☺

Vabimo te, da nam pokažeš svoj pogled skozi rožnata očala in smisel za estetiko na področjih kot so risanje, slikanje na platnu in pisanje poezije. 

Na brezplačnih delavnicah, ki so namenjene vsem umetniškim dušam od 15. leta naprej, boš lahko pokazal_a kako vidiš svet v mavričnih LGBT+ barvah in boš skozi svojo perspektivo izrazil_a svoj glas, svoje mnenje.

Izvirno boš z ostalimi  kreiral_a v prostorih Mladinskega kulturnega centra Maribor, Ob železnici 16, Maribor, med 17.00 - 19.00 uro v naslednjih terminih:

  • risanje: delavnica bo v četrtek, 26. aprila,
  • slikanje na platnu: delavnica bo v četrtek, 3. maja,
  • pisanje poezije: delavnica bo v torek, 8. ja. 

Izbrani končni izdelki bodo na voljo za ogled na razstavi, ki bo imela otvoritev 17. maja, saj omenjeni datum predstavlja mednarodni dan boja proti homofobiji in transfobiji.  

 

Program Maribor skozi rožnata očala bo za udeležence_ke priskrbel material za ustvarjanje (npr. svinčniki, barvice, oglje, platna, akvareli …), tebe pa prosimo, da se na delavnice prijaviš na povezavi: https://goo.gl/forms/6CtAwGZKyiuXmWAp2

Na delavnici bomo poskrbeli tudi za prigrizke in pijačo. 

Na delavnicah ne bomo spoznavali novih tehnik ali načinov ustvarjanja. Vsem, ki radi ustvarjamo nudimo prostor, material ter temo za ustvarjanje. Na vseh delavnicah nas bosta spremljala tudi mlada mentorja, Jakob Golob (delavnica risanja ter slikanja na platnu) ter Tom Veber (delavnica pisanja poezije). 

Veseli bomo, če se srečamo. Če se ti pred prijavo porodi še kakšno vprašanje, pa ti z veseljem odgovorimo. Prosim, piši pobudniku projekta, Leonardu, na leonardo.erjavec22@gmail.com

Se vidimo!

 

TOM VEBER

foto:  Urška Lukovnjak

foto: Urška Lukovnjak

Tom Veber rojen 2. 6. 1995 v Mariboru je v času srednje šole  aktivno sodeloval na umetniškem področju, bil je član ansambla gledaliških skupin Gnosis in English Student Theatre, pel pa je tudi v Akademskem pevskem zboru Maribor. Po zaključku srednje šole se je vpisal na študij Etnologije in Kulturne Antropologije na Univerzi v Ljubljani. V času študija je sodeloval v gledaliških projektih v gledališču Glej, klubu Tiffany in v Plesnem teatru Ljubljana. V zadnjem času se posveča predvsem literarni dejavnosti, aktivno sodeluje na Pesniških slamih, gostuje po Sloveniji s pesniškim performansom Realizem je rezerviran za klovne in organizira pesniške dogodke. Svoje pesmi je objavil v revijah: Mentor, Dialogi, Apokalipsa, Poetikon, Vsesledje in na pesniških portalih: Novi zvon, Koridor – Križišča umetnosti, Poesisu in Lud literaturi. Je eden izmed regionalnih nominirancev za literarni natečaj Urška 2017. Udeležil pa se je tudi Pesniške olimpijade 2017. 

Earlier Event: May 8
Usposabljanja: Kako se predstavim
Later Event: May 10
Usposabljanja: Kako se predstavim