Back to All Events

Predavanje: Popotovanje skozi zgodovino Jazz glasbe

  • Salon uporabnih umetnosti 1 Glavni trg Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

MKC Maribor, festival Jazz 'ma mlade in Salon uporabnih umetnosti vabi vse ljubitelje jazza na predavanje Roberta Ožingerja z naslovom Popotovanje skozi zgodovino Jazz glasbe! Predavanje je brezplačno! 

Na predavanju bomo osvetlil dejstva, ki so manj znana, ampak kljub temu za zgodovino glasbe zelo pomembna. Ena izmed tem, ki se jih bo avtor predavanja dotaknil bo tudi, kako lahko jazz zasedba služi kot demokratični model družbe! 
 


Robert Ožinger je jazz pianist. Najprej je študiral glasbeno pedagogiko na PeF Maribor, kasneje pa se je vpisal na glasbeni konservatorij v avstrijskem Celovcu, kjer je študiral jazz klavir pri Robu Bargadu in diplomiral leta 2013. Izobraževal se je tudi na različnim glasbenih delavnicah (Renato Chicco, Barry Harris …). Sodeloval je v različnih glasbenih zasedbah z različnimi glasbeniki kot so Luka Gaiser, Stane Hebar, Bojan Krhlanko, Jure Pukl, Lenart Krečič, Jaka Kopač in mnogimi drugimi. Kot pedagog že več let poučuje jazz teorijo in jazz klavir na Glasbeni šoli Karol Pahor Ptuj in Konservatoriju za glasbo in balet Maribor.
 


// foto // Fotografija na naslovnici je nastala leta 1921 in prikazuje The King & Carter Jazzing Orchestra. Avtor je Robert Runyon. Omenjena zasedba je ena prvih, ki je jazz igrala v Houstonu, ZDA. 
 


Organizacija: Jazz 'ma mlade
Hvala: SALON UPORABNIH UMETNOSTI

Earlier Event: May 23
Podporno-pogovorna skupina
Later Event: May 24
Usposabljanja: Kako se predstavim