Back to All Events

Filmski TransFormator: Fantazija in Janez

  • MKC Maribor 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Maja vas vabimo na prav poseben Filmski TransFormator. Kulturni inkubator prenavljamo z novimi vsebinami, zato se v maju prestavljamo na sedež Mladinskega kulturnega centra Maribor, kjer si bomo brezplačno ogledali dva kratka slovenska filma - Fantazija in Janez.

 

Fantazija

Film prikazuje mladega fanta, ki nepričakovano najde svojo pravo ljubezen in jo na tak način tudi izgubi. Je zgodba o vsakem izmed nas, o bolečini izgube, o tisti črni praznini, ki jo v nas pustijo ljudje, ki smo jih tako ali drugače izgubili. In je zgodba o fantaziji, ki živi naprej... 

Fantazja, Slovenija, barvni, 2016, 14 minut, drama, jezik: slovenščina, podnapisi: angleški.

 

Janez

Moški, ki je igralec, model, režiser in slučajno tudi del LGBT+ skupnosti. Le kako se nam bo predstavil?

Janez, Slovenija, barvni, 2012, 12 minut, dokumentarni, jezik: slovenščina, podnapisi: angleški.

 

Na Filmskem TransFormatorju se trudimo nuditi varen prostor za pogovor. Tako bo tudi tokrat po filmu možnost za debato, postavljanje vprašanj, prav tako pa bodo na voljo tudi gradiva z LGBT+ vsebino ter kondomi.

Filmski TransFormator je projekt programa Maribor skozi rožnata očala, v okviru katerega mesečno pripravljamo projekcije filmov, v katerih osrednjo temo predstavljajo teme povezane z LGBT+ vsebinami.

 

*Kratica LGBT+ pomeni lezbijke (L), geje (G), biseksualne (B) in transspolne (T) osebe ter osebe vseh ostalih identitet, ki niso zajete v kratici LGBT.

FB_cover_25.5_event.png
Earlier Event: May 25
Usposabljanja: Kako se predstavim
Later Event: May 28
Usposabljanja: Kako se predstavim