Back to All Events

Usposabljanje za večanje kompetenc sporazumevanja v Slovenskem jeziku

  • MKC Maribor 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

V mesecu aprilu nadaljujemo z novim ciklom usposabljanj iz slovenskega jezika. Usposabljanja potekajo vsak teden ob sredah ob 15. uri v prostorih MKC Maribor (Ob železnici 16, Maribor) v 1. nadstropju.

Usposabljanje se bo odvilo v 8 srečanjih, v skupnem obsegu 32 ur. Izvajalki usposabljanja sta Mojca Marič, profesorica slovenskega jezika, in Doris Špurej, socialna pedagoginja, obe z bogatimi izkušnjami pri poučevanju slovenskega jezika in vključevanju migrantov v zaposlitveno in lokalno okolje.

Usposabljanja so namenjena mladim migrantom med 15. in 29. letom starosti, ki si želijo pridobiti nova znanja in kompetence pri sporazumevanju v slovenskem jeziku, kar jim bo v prihodnje pomagalo tudi pri iskanju zaposlitve.

Iskreno vabljeni!

Vir fotografije: mojpogled.com.

 

O projektu Delat grem!:

Projekt Delat grem! poteka pod okriljem Mladinskega kulturnega centra Maribor in mladim ponuja sklope različnih usposabljanj, skozi katera imajo udeleženci možnost krepiti različna znanja in kompetence ter tako povečati možnosti za svojo zaposljivost. Usposabljanja sodijo vsebinsko tako na področje osebne rasti in asertivnosti, kot tudi na področje praktičnih usposabljanj, vezanih na razvoj idej, ki jih imajo mladi, srečanja s potencialnimi delodajalci ter možnosti opravljanja usposabljanj pri različnih delodajalcih.

Projekt je razdeljen na tri vsebinske sklope: Knjižnica znanjBanka povezovanj ter Razvijanje mladih sanj, vsak izmed njih pa bo mladim ponudil svojevrstna usposabljanja. Aktivnosti projekta se bodo v sodelovanju s partnersko organizacijo, Mladinskim svetom Lendava, izvajale tudi v Pomurski regiji. Ob tem pa je v program aktivno vpetih še 19 organizacij iz različnih področij.

 

Za več vtisov o našem delu na projektu lahko obiščeš: